Dejan Savić: Nevrijeme nas spasilo!

Autor:

Dejan Savić zadovoljan igrom u tri četvrtine utakmice sa Australijom.

Dejan Savić: Nevrijeme nas spasilo! Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Nevrijeme nas je spasilo", sa osmjehom je počeo Dejan Savić izjavu poslije pobede na startu Svjetske lige u Beogradu.

Selektor Srbije govorio je o vrlo čudnom vaterpolo meču protiv Australije, koji je trajao skoro dva sata, a otprilike sat vremena se nije igralo, jer je nevrijeme prekinulo okršaj na Tašmajdanu.

Prema propozicijama FINA, u slučaju grmljavine sudije i delegat su dužni da prekinu utakmicu na otvorenom i da igrače i ostale aktere pošalju na bezbjedno mesto.

Gromovi probudili Srbiju na Tašu!

U trenutku prekida Australija je imala prednost 5:4. Vodili su "kenguri" i 3:0, ali su Savićevi izabranici polako smanjivali razliku, a poslije pauze prosto "pregazili" rivala.

"Imali smo malo lošiji početak i poslije veće pauze uspostavili smo ritam. Boljom odbranom i dobrom kontrom došli smo do zaslužene pobjede", rekao je trofejni strateg.

Već u srijedu čeka nas vaterpolo klasik, na redu je dvoboj sa Hrvatskom.

"Ne može sve ovo što se dešavalo da nas poremeti pred Hrvatsku. To može da bude i prednost i mana, obje reprezentacije su spremne na sve", kratak je bio Savić

Gojko Pijetlović misli da prekid nije mnogo uticao na razvoj događaja u nastavku meča.

"Malo smo nervozno ušli, što je bilo i očekivano. Našli smo ritam, ali mislim i da bismo i bez pauze uspheli da preokrenemo i pobijedimo", rekao je vaterpolista Srbije.

Tagovi:

Ostale vijesti