• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Marinković izabran na draftu: "Pik" Sakramenta!

Autor mondo.rs

Franšiza iz Kalifornije odabrala Partizanovog šutera kao 60. "pika".

 NBA draft Vanja Marinković izabran od Sakramento Kingsa Izvor: MN PRESS

I Vanja Marinković (22) postaje član srpske kolonije u Sakramento Kingsima!

Partizanov bek odabran je na NBA draftu kao posljednji, 60. "pik" čime je franšiza koju vodi Vlade Divac stekla pravo da ga u perspektivi dovede u svoj tim.

Za sada, Marinović je "kralj" na papiru, a ubuduće će od njega, njegovog daljeg napretka i odluke rukovodstva franšize zavisiti da li će se i kada pridružiti srpskoj koloniji u Kaliforniji, koju u Kingsima čine i Peđa Stojaković, Igor Kokoškov, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

S obzirom na to da je "izlazno" godište, srpski šuter nije morao da podnosi prijavu za ovogodišnji draft. Poslije finala Superlige otputovao je u Ameriku i prošle noći u dvorani Bruklin Netsa čuo svoje ime, koje je bilo posljednje pročitano u velikoj noći za sve NBA rukije.

Podsjetimo, za Marinkovića je ovog juna interesovanje pokazao i Olimpijakos, grčki velikan koji bi mogao da otkupi ugovor Beograđanina rođenog 1997. godine.

Marinković je član prvog tima Partizana još od sezone 2013/14, kada je priključen treninzima pod vođstvom Duška Vujoševića. U međuvremenu je bio i kapiten crno-belih, među kojima je trenutno igrač sa najdužim stažom, iako je i dalje veoma mlad košarkaš.



Takođe, mladi šuter je ovim priznanjem stao u dugačak red ranije draftovanih Partizanovih košarkaša. On je 13. na tom spisku, koji čine:

Vlade Divac (Lejkersi), Predrag Danilović (Golden Stejt), Željko Rebrača (Sijetl), Predrag Drobnjak (Vašington), Nenad Krstić (Nju Džersi), Miloš Vujanić (Njujork Niksi), Kosta Perović (Golden Stejt), Nikola Peković (Minesota), Jan Veseli (Vašington), Žofri Lovernj (Memfis), Bogdan Bogdanović (Finiks) i Nikola Milutinov (San Antonio).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC