Vanja posebno srećan zbog Kingsa: Nastavljam tradiciju

Autor:

"Naravno da mi je posebno drago što su baš Kingsi iščitali moje ime. Potrudiću se da nastavim tradiciju i postanem stanovnik Sakramenta", rekao je Vanja Marinković.

Vanja posebno srećan zbog Kingsa: Nastavljam tradiciju Foto: MN Press

Prošlo je skoro 20 godina kada su se Srbi masovno budili usred noći i do jutra pratili utakmice Sakramento Kingsa. Vlade Divac i Predrag Stojaković učinili su NBA franšizu iz prestonice Kalifornije najpopularnijom u Srbiji.

Slično je i poslije 17-18 godina. Ovaj put, Divac i Stojaković, kao čelnici Kingsa, stvorili su srpsku koloniju, nikada brojniju u najkvalitetnijoj ligi svijeta.

Vanja Marinković izabran na draftu: "Pik" Sakramenta!

Tandemu u foteljama i tandemu na parketu, Nemanji Bjelici i Bogdanu Bogdanoviću, pridružili su se trener Igor Kokoškov i dojučerašnji bek Partizana – Vanja Marinković.

Upravo je sjajni šuter "parnog valjka" izabran od strane Sakramenta na nedavno održanom draftu i nije isključeno da se brzo pridruži Kingsima.

"Veoma lijep osjećaj. Srećan sam i zadovoljan što sam vidio i čuo svoje ime na draftu", rekao je Vanja, u razgovoru za "Novosti".

"Uz činjenicu da sam izabran na draftu, naravno da mi je posebno drago što su baš Kingsi 'iščitali' moje ime. Potrudiću se da nastavim tradiciju i postanem stanovnik Sakramenta", iznosi svoju želju mladi košarkaš.

Pred njim je još puno rada.

"Idemo korak po korak. Čekam poziv iz Sakramenta da vidimo koji su planovi. Tu je i reprezentacija, pa klupska dešavanja. Biće zanimljivo ljeto...", zadovoljno deluje Marinković.

Izvor: MONDO/Arena sport

Izvor: MONDO/Arena Sport


Tagovi:

Ostale vijesti