Filip Filipović: Ponosan sam što sam Srbin!

Autor:

"Ni trening nisam odradio u ovakvim uslovima!", rekao je strijelac gola odluke u finalu Svjetske lige. On je donio Srbiji plasman na Olimpijske igre.

Filip Filipović: Ponosan sam što sam Srbin! Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Filip Filipović nije ni vidio dobro gol, ali je uspio da zatrese mrežu i da odvede "delfine" u Tokio!

Lider ove reprezentacije ostao je miran i precizan kada je bilo najvažnije i 17 sekundi prije kraja ispisao istoriju, po beogradskom kijametu i nevremenu koje je napravilo haos na bazenu "Tašmajdan".

Poslije utakmice, on je govorio o nenormalnim uslovima, ali i o velikom ponosu koji osjeća.

"Vidio sam da se i golman bunio kod peterca zbog vremena. Radio je to sa punim pravom, jer je podvig za obje reprezentacije što su igrale po ovakvom vremenu i nenormalnim uslovima. Podvig je što smo uopšte završili meč", rekao je on za TV Arena sport.

Filipović je sportski čestitao i rivalima.

"Borili su se, igrali do kraja, bili izuzetan protivnik... Ali, ovi momci su još jednom pokazali ono što krasi i njih i ovu zemlju - inat i neodustajanje".

Kapiten "delfina" priznao je da nikad nije nastupao u ni u približno teškim uslovima, pa otkrio zbog čega će pamtiti utakmicu.

"Ovo su elementarne nepogode. Nikad u karijeri nisam igrao po ovakvom nevremenu, niti sam u ovim uslovima odradio ijedan trening. Ali, vidjeti ove navijače, starije ljude koji nisu napuštali bazen... Ova pobjeda ide samo njima. Hvala vam, ponosan sam što sam dio ove zemlje, što sam Srbin. Večeras smo pokazali da smo jedna nacija".

U kratkom i veoma teškom turniru, Srbija je uradila veliku stvar i izborila kartu za Olimpijske igre.

"Ostvarili smo cilj i te kako teško, ali ova ekipa je mnogo puta pokazala da ima vjeru u sebe i to je dokazala još jednom. Ovo je bilo naše remek djelo za ovu godinu."

Ostale vijesti