Teniseri BiH nakon dvije godine domaćini u Zenici

Autor:

Dejvis kup reprezentacija BiH u septembru će rivale iz Češke dočekati u zeničkoj "Areni".

0
A- A A+
arena zenica Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Teniski savez Bosne i Hercegovine potpisao je Memorandum o saradnji s Gradom Zenica i Javnim preduzećem za upravljanje sportskim objektima u tom gradu, kojim su sve definisali međusobne obaveze za organizaciju Dejvis kup duela između BiH i Republike Češke, koji će se igrati 14. i 15. septembra ove godine.

"Ovo će biti četvrti put da igramo u Zenici. Prvi put smo igrali 2016, kada smo i 'probili led' te ovdje pobijedili Tunis, a godinu dana kasnije i Poljsku. Nažalost, ovdje smo izgubili od Holandije", podsjetio je na današnjoj pres-konferenciji direktor TSBiH Senad Hadžimešić, koji je napomenuo kako su se, u konkurenciji sarajevskih dvorana "Zetra" i "Skenderija" te tuzlanskog "Mejdana", odlučili i Čehe dočekati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

"Ne treba mnogo govoriti o češkom tenisu i njihovim igračima, jer svi znamo o kako se kvalitetnim igračima radi. Želim ovom prilikom da zahvalim Gradu Zenici i JP, koji su prepoznali da teniska reprezentacija ponovo treba da bude gost u ovom gradu", kazao je Hadžimešić, koji je izrazio nadu da će ponovo biti dobra posjeta u Zenici.

DK Foto: FENA/Vehid Begunić

Direktor JP za upravljanje sportskim objektima u gradu Zenica Nedim Talić najavio je kako će se potpuno staviti na raspolaganje TSBiH, kada je u pitanju tehnička organizacija meča u "Areni".

Predstavnik Gradske uprave Kenan Uzunović izrazio je zadovoljstvo što ponovo imaju priliku da budu domaćini jednoj od državnih selekcija, čime ostvaruju i svoju ideju "Zenica grad sporta".

"Čast nam je i zadovoljstvo da će Dejvis kup reprezentacija BiH nakon dvije godine gostovati u Zenici. Posebno me raduje i činjenica da će Češka, najvjerovatnije, doći u najjačem sastavu, što je vrlo važno za publiku", kazao je Uzunović.

Ostale vijesti