"Što djeca iz Srpske ne igraju u selekcijama BiH?"

Autor:

"Nemoguće je da se iz Borca, Radnika, Krupe, Kozare, Zvijezde 09, Rudar Prijedora... ne mogu naći veći broj igrača u mlađim selekcijama", kaže funkcioner u Fudbalskom savezu Republike Srpske.

1
A- A A+
Branimir Tulić Foto: MONDO

  Koordinator svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Republike SrpskeBranimir Tulić smatra da fudbalski kadrovi iz RS kad su u krovnom FS BiH brzo zaborave da su predloženi od strane FS RS.

Dugogodišnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je trenutno zadužen za sve mlađe kategorije u FS RS u izjavi za "Sportski žurnal" dao je odgovor na pitanje kako da više djece iz RS budu u reprezentacijama BiH.

"Posebna tema. Nisam od onih koji 'pljuju' u tanjir iz kojeg su jeli. U FS BiH sam proveo lijep period i kao pomoćnik i kao selektor i kao skaut. Upoznao sam mnogo korektnih ljudi. Međutim, ima i kadra iz Republike Srpske kojem je bitno da su 'gore' i koji brzo zaborave da su predloženi od strane FS RS", rekao je Tulić i pojasnio:

"Nemoguće je da se iz Borca, Radnika, Krupe, Kozare, Zvijezde 09, Rudar Prijedora... ne mogu naći veći broj igrača u mlađim selekcijama. Ako ih oni gore ne mogu ispratiti i adekvatno preporučiti, ne znam šta će 'gore'? Zar to nije jedini ispravan put da mnogi na 'krovni' Savez počnu da gledaju drugačije? Ovako se u ruke mnogima daju argumenti, koji nisu sportski. Vaspitan sam da navijam za reprezentacije iz bivše Jugoslavije i ne mogu nekog da mrzim sada zbog politike", dodao je korodinator svih mlađih selekcija Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Ostale vijesti