• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lendejl: Australija porodica, očekujemo medalju!

Autor mondo.rs

Bivši centar Partizana oduševljen je prijemom u seniorsku reprezentaciju. Nada se plasmanu u finale Mundobasketa.

Reprezentacija Australije počeće nastup u teškoj H grupi Svjetskog kupa utakmicom protiv Kanade, u nedjelju od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

U slučaju uspješnog starta, biće već na korak od prolaza u drugu fazu, s obzirom na to da "kenguri" pored Litvanije imaju još meč protiv autsajdera, Senegala.

Grupa u kojoj igraju "ukršta" se sa onom u kojoj su Francuska, Njemačka, Dominikanska Republika i Jordan, tako da će i tu imati dva teška meča prije eventualnog četvrtfinala.

Ali, Džok Lendejl je uvjeren da će se njegovo prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji završiti uspjehom.

"Očekujemo da se vratimo kući sa medaljom. Svjesni smo da smo pod velikim pritiskom, ali mislim da se svi slažemo da imamo ekipu da to iznesemo. Nadam se da ćemo uspjeti da doguramo do utakmice za zlato. To je naš plan", rekao je Lendejl novinarima u Donguanu.

On je naglasio da ekipa Australije posjeduje kulturu zajedništva i požrtvovanja, što je izuzetno važno za postizanje dobrih rezultata.

"Tako smo vaspitani. Ovaj tim je na okupu mjesec i po dana, a osjećamo se kao da igramo zajedno čitavu godinu. Sve to počinje sa veteranima, kao što su Pati (Mils), Džo (Ingls) i Endrju (Bogut). Oni nam daju primjer kako da se ponašamo. Recimo, ja sam 'ruki' u ovom timu, a uopšte se ne osjećam tako. Čim dođeš na pripreme, osjetiš dobrodošlicu i postaješ dio porodice", naveo je Lendejl.

Australija je u pripremnom periodu skrenula pažnju na sebe pobijedivši selekciju SAD u Melburnu. Amerikanci su do tada bili bez poraza na 78 uzastopnih mečeva, od Mundobasketa 2006, kada u sastavu imaju NBA igrače.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC