• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski u 97. i 99. minutu slomio Mladost!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Zrinjskog nisu uspjeli da pogode mrežu na otvaranju sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Mladosti do sudijske nadoknade. A onda u 97. i 99. minutu postigao DVA gola! Pobjeda Radnika nad Veležom (0:1).

  Poslije dvije ubjedljive pobjede nad Borcem (4:0) i Zvijezdom 09 (3:0), mostarski Zrinjski je bio nadomak kiksa na gostovanju u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti.

Međutim, u sedmom minutu sudijske nadoknade Slobodan Jakovljević je uspio da pogodi mrežu domaćina i omogući mostarskom timu vrijedna tri boda, a trijumf je dva minuta kasnije ovjerio Ivan Lendrić. 

Domaći fudbaleri su prvi zaprijetili u 13. minutu kada su signalizirali sudiji jedanaesterac nakon što je napadač Mostaraca Staniša Mandić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, međutim, epilog cijele priče bio je žuti karton za Amera Hiroša zbog prigovora.

"Plemići" su uzvratili šansom u 20. minutu preko Marka Bencuna, koji je sa 20-ak metara šutirao direktno u golmana Mladosti Semira Bukvića.

Imao je domaćin još nekoliko solidnih akcija, ali je odbrana izabranika Harija Vukasa dobro reagovala, da bi potom vezista Zrinjskog Ivan Čurjurić takođe isprobao šut sa distance, međutim, lopta je završila pored stative.

Već početkom drugog dijela Ivan Lendrić je pogodio mrežu Mladosti, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Nastavljena je u nastavku dominacija gostiju iz Mostara, koji su imali posjed lopte i kreirali šanse, ali nisu uspjeli da stvore neku iz kategorije stopostotnih, a kad su uspjeli da dođu do opasne situacije, onda je odlično reagovao golman Bukvić.

Probao je Vukas sa izmjenama u posljednjih dvadesetak minuta da pronađe način da Zrinjski dođe do gola, međutim, Mostarci nikako nisu uspjevali da dođu do onog ključnog "završnog pasa".

Potom je u 83. minutu povredu zaradio golman Mladosti zbog koje je odvezen sa terena vozilom Hitne pomoći, a mrežu je u posljednjih sedam, osam minuta branio fudbaler Ivan Dujmović.

Do nevjerovatne sudijske nadoknade u kojoj je čak dva puta morao da vadi loptu iz mreže za četvrti poraz Mladosti ove sezone...

MLADOST: Bukvić, Biber, Horić, Hiroš, Smajlagić, Vehab, Dujmović, Crnički, Begić, Bajić, Isaković.

ZRINJSKI: Brkić, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Kadušić,Rustemović, Mandić, Čurjurić, Šovšić, Govedarica, Lendrić.

RADNIK SLAVIO U VRAPČIĆIMA

Poslije nesrećne evropske epizode koja je jako negativno uticala na Radnik, bijeljinski klub se probudio!

Poslije tri vezana poraza, uslijedio je trijumf u prošlom kolu nad Mladosti, a ovog puta izabranici Mladena Žižovića osvojili su kompletan plijen u mostarskim Vrapčićima.

God odluke protiv Veleža postigao je u 69. minutu Dejan Maksimović za skok na peto mjesto na tabeli.

PREMIJER LIGA BiH - 7. KOLO:

Mladost - Zrinjski 0:2 (0:0)
/Jakovljević 90+7, Lendrić 90+9/

Velež - Radnik 0:1 (0:0)
/Maksimović 69/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 0:0

Željezničar - Sarajevo (20.00)

Tuzla siti - Sloboda (20.30)

U nedjelju:

Borac - Čelik (20.00)

TABELA: Sarajevo 14, Zrinjski (+1) 13, Željezničar 12, Tuzla siti 11, Radnik (+1) 9, Čelik 9, Sloboda 9, Borac 8, Široki Brijeg (+1) 7, Mladost (+1) 5, Velež 4, Zvijezda 09 (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC