• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portoriko ide na megdan Srbiji

Autor mondo.rs

Košarkaši Portorika u neizvesnoj završnici uspeli da izbore plasman u drugu fazu i mečeve sa Srbijom i Italijom.

U odlučujućem meču grupe C, Portorikanci su uspeli da prebrode krizu i u idealnom trenutku povrate vođstvo protiv Tunižana i tako zabeleže drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kini,

Portoriko - Tunis 67:64 (19:18, 19:14, 14:23, 15:9)

Igrala se tvrda košarka u Gvangžuu, sa malim brojem poena, a u takvoj se igri ipak bolje snašao Portoriko. Tunižani su nešto bolje otvorili meč, poveli sa 14:8, ali trojka Horhe Brajana Dijaza kao da je razbudila njegov tim. Od tada je uglavnom rezultat bio u egalu, da bi u drugoj četvrtini Portorikanci uspeli da se "odlepe" na +6 i sa tom prednošću odu na poluvreme.

Tunis je treću četvrtinu odlično otvorio, napravili su seriju 11:4 i već tada je postalo jasno da će meč biti neizvestan do samog kraja. Omar Abada je za afričku selekciju ušao u odličan ritam i Tunis je pred poslednjih 10 minuta imao tri poena prednosti.

Ipak, slaba rotacija selektora Marija Palme odrazila se na njegov tim. Tunis je u čitavom meču koristio samo sedmoricu igrača, a jedan od njih je na parketu proveo tek četiri minuta. Sa petoricom igrača sa 30 i više minuta u igri, osetio se umor i Portoriko je to iskoristio.

Omar Abada u timu Tunisa je proveo svih 40 minuta na terenu, upisavši 14 poena.

Od 60:52 za Tunis, Portorikanci postižu 15 od preostalih 19 poena na meču, a ključni trenutak se dogodio pet sekundi pre kraja meča. Geri Braun pri nerešenom rezultatu postiže trojku i time ubija nade rivala za iznenađujući plasman u drugu fazu. Tunis je pokušao da preostalo vreme iskoristi da izbori produžetak, ali nisu u tome uspeli.

Sada je jasno da će u novoformiranoj grupi J igrati Španija i Portoriko kao najbolji iz grupe C i Srbija i Italija kao dva najbolja tima grupe D. Preostalo je da se utvrdi plasman u grupi D, te će raspored mečeva u novoj fazi odrediti ishod meča Srbija - italija.

Ukoliko Plavi savladaju Azure, u petak 6. septembra će igrati protiv Portorika, dok će u nedelju 8. septembra na megdan Španiji. U slučaju trijumfa Italije, redosled tih mečeva biće obrnut.

PORTORIKO: Bakman 14 poena, Uertas 10, Braun 9, Pinjeiro 8, Dijaz 7, Klavel 7, Rodrigez 6, Kolier 4, Frenklin 2

TUNIS: Abada 14 poena, Mejri 14, Rol 13, Romdane 12, Hadidane 12, El Mabruk 2

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC