Krunić o porazu u Tuzli: Štrajk ujedinio Slobodu

Autor:

"Vidjeli ste kako su se igrači Slobode borili, štrajk ih je ujedinio, vjerovatno ih je na kraju i sreća propratila“, rekao je trener Borca poslije poraza od Slobode koja nije trenirala dvije sedmice.

Krunić o porazu u Tuzli: Štrajk ujedinio Slobodu Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u subotu uveče poražen je rezultatom 3:1 na gostovanju tuzlanskoj Slobodi.

Nadali su se u Borcu da poslije trijumfa nad Čelikom mogu do novih bodova, a razlog za optimizam bila je i činjenica da su fudbaleri Slobode prethodne dve sedmice bili u štrajku i nisu trenirali. 

Uprkos tome, Sloboda je uspjela da stigne do vođstva 2:0, a nakon što je Borac smanjio na 2:1 Tuzlaci su u samom finišu stigli do 3:1 zahvaljujući bizarnom autogolu Nebojše Runića.

Trener Borca Branislav Krunić poslije utakmice rekao je da je poraz nezaslužen, te da Borac nije imao sreće.

"Ne mogu da zamjerim ništa svojim igračima. Mi smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu, nismo zaslužili da izgubimo. Razvoj događaja je bio takav da iz dva prekida primimo dva gola, a drugi put u Tuzli nemamo sreće. Kad je lopta išla po liniji nismo uspjeli da postignemo pogodak, da izjednačimo na 2:2 i na kraju damo samo sebi gol. Danas se stvari nisu razvijale na našu stranu, već na stranu Slobode, oni su to vjerovatno zaslužili“, rekao je Krunić.

On se osvrnuo na činjenicu da protivnički igrači nisu trenirali dvije sedmice.

"Vidjeli ste kako su se igrači Slobode borili, štrajk ih je ujedinio, odigrali su dobru utakmicu, vjerovatno ih je na kraju i sreća propratila. Zaslužili su poslije svih nedaća. Tuzla zaslužuje kvalitetnog premijerligaša. Mi se okrećemo dalje svojim utakmicama“, rekao je Krunić.

Sljedeću utakmicu Borac igra u Kupu BIH protiv Orašja, a Krunić je na kraju kritikovao zgusnuti raspored koji očekuje njegovu ekipu.

"Zgusnut je raspored, svaka tri ili četiri dana nas očekuju utakmice, što je za igrače u Premijer ligi BHI malo naporno, ali šta je tu je. Možda bi u Savezu trebali da razmisle, jer u novembru nema nijedna srijeda vanredna a sad imamo tri kola vanredna. Možda su mogli da rasporede termine“, zaključio je Krunić.

Ostale vijesti