Zvaničan zahtev policiji: Stop Zvezdi na Kosovu!

Autor:

Sekretar FS "Kosova" Erol Saljihu izjavio je da je savez od kosovske policije i carine zatražio da spreči ulazak fudbalera Crvene zvezde, koji bi 25. septembra u Zvečanu trebalo da igraju utakmicu Kupa Srbije.

Zvaničan zahtev policiji: Stop Zvezdi na Kosovu! Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

U Fudbalskom savezu Kosova veruju da su male šanse da Crvena zvezda odigra meč Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu.

Erol Saljihu, sekretar FS Kosova, rekao je da je taj savez zvanično zatražio od kosovske policije i carine da spreči ulazak fudbalera Crvene zvezde, preneo je portal Košev.

Saljihu je rekao da ukoliko se ipak desi da šampion Srbije uđe na Kosovo 25. septembra "to će biti propust kosovskih organa bezbednosti".

On je dodao da je Fudbalski savez Kosova već uložio žalbu FIFA i UEFA, kao što je učinio i letos kada je Trepča odbila da se takmiči u prvenstvu Kosova i odlučila da svoje utakmice igra u Srpskoj ligi Zapad.

"FIFA i UEFA bi trebalo da odmah i momentalno zaustave učestvovanje klubova sa Kosova u sklopu takmičenja koja organizuje Fudbalski savez Srbije. Situacija će eskalirati ukoliko FK Trepča bude zaigrala u Srpskoj ligi grupe zapad, što neće tolerisati Vlada, policija i ostali zvaničnici", naveo je tada u saopštenju Fudbalski savez Kosova.

Osim toga, kosovski fudbalski savez zahteva od tih međunarodnih fudbalskih organizacija da "primoraju" Fudbalski savez Srbije da promeni svoj status kojim Kosovo predstavlja kao deo svog saveza.

Ostale vijesti