• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od igrača Juvea do konobara: 14.000.000 otišlo na BRZE ŽENE i SPORE KONJE!

Autor mondo.rs

Ispovest Urugvajca Fabijana O'Nila.

Na današnji dan 1973. godine rođen je legendarni urugvajski fudbaler Fabijan O' Nil, podseća Kurir u tekstu o sudbini koja je zadesila nekadašnjeg reprezentativca svoje zemlje i fudbalera Juventusa.

Bivši ofanzivni vezista stigao je u slavni torinski klub 2000. godine, kao 27-godišnjak, ali umesto da mu to bude motiv za još veći uspon u karijeri, bio je to početak kraja...

"Kada sam potpisao za Juventus od idola ekipe pretvorio sam se u najgoreg igrača, jer su oko mene bili fenomeni kao što je Zidan. Samo zbog njega sada navijam za Real", otkrio je O'Nil.


"Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene", iskren je bio Urugvajac, ali...

"Siromašan sam, ali opet sam srećan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat".

Priznaje bivši fudbaler da mu je nuđena stručna pomoć koju, ipak, nije prihvatio.

"Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale da me promene. Niko nije mogao da me promeni. Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene".

Fudbalsku karijeru O'Nil je počeo u urugvajskom Nasionalu, iz kog je 1996. prešao u Kaljari.  Tokom četiri godine odigrao je više od 120 utakmica za klub sa Sardinije, a posle neuspele epizode u Juventusu, nije se snašao i u Peruđi.

Fabijan O'Nil
Izvor: YouTube/richard pais

O'Nil je šokirao italijansku javnost priznanjem da je igrao nameštene utakmice.

"Dok sam bio igrač Kaljarija namestio sam utakmicu s Kjevom. Jednim i drugima je odgovarao remi dok smo se borili za opstanak. Od čelnika svojih klubova dobili smo i nagradu za opstanak u ligi. Dogovorio sam remi sa kapitenom Kjeva, kao i sa svojim saigračima. Još smo išli u kladionice da uložimo novac na nerešen rezultat. U 87. minutu smo poveli 2:1 preko Dijega Lopeza. Prišao sam mu i rekao: 'Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti. I onda smo do kraja meča primili gol'", zapanjio je svojevremeno Urugvajac mnoge ovom izjavom, ali to nije sve:

"Bio sam kapiten Peruđe. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo kako smo se dogovorili", dodatno je uneo nervozu među Italijane nekadašnji fudbaler.

Urugajac irske krvi karijeru je završio tamo gde ju je i počeo - u Nasionalu, 2003. godine.

U međuvremenu se oprobao i kao uzgajivač stoke...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC