• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovan nakon poplava 2014.: Fond solidarnosti RS pred gašenjem?

Autor MONDO/B.S.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske odobreno je oko dva miliona KM za razne projekte, a razgovarano je i o njegovom budućem funkcionisanju, te najavljeno najvjerovatnije gašenje.

 Fond solidarnosti poplave 2014 Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovaj fond osnovan je nakon katastrofalnih poplava iz maja 2014. godine, a od 1. januara 2019. godine odobreno je ukupno oko 7,8 miliona KM.

Na današnjoj sjednici je jednoglasno predloženo da se razmotri dalje funkcionisanje fonda, jer se on više „ne puni“. Premijer RS Radovan Višković je danas naslutio da će fond vjerovatno uskoro prestati sa radom, konkrento onda kada na njegovom računu ne bude novca, a sada je ostalo još oko dva miliona KM.

Izvor: MONDO

Višković je pojasnio da je od danas odobrenog iznosa, Vodama Srspke odobreno 820.000 za projekat u Banjoj Luci, odnosno klizište kod Zelenog mosta i saniranje klizišta koje se tamo pojavilo. Zatim Gradu Doboju je odobreno 300.000 KK, koliko je dodijeljeno i opštini Ljubinje

Za Bileću je odobreno 400.000 KM, opštini Brod 100.000 KM, za opštinu Berkoviće 50.000 KM za štete koji su pretrpili u posljednjem i za Kostajnicu 50.000 KM.

"Danas su svi članovi izrazili želju i volju da Vlada RS u narednom periodu razmisli na koji način i kako da Fond solidarnosti funkcioniše i u narednom periodu. RS nema ni Robne rezerve, a sada ako i ovaj fond bude došao do kraja, postavlja se pitanje kako intervenisati u slučaju nedaća kao onih 2014. godine. Na računu još ostalo oko dva miliona KM," rekao je Višković.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE