• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Incku smeta ime Karadžića, a ne smeta Alije i "Zelenih beretki"

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Valentin Incko bošnjački lobista i faktor nestabilnosti u BiH i što prije on ode, prije će se stvoriti uslovi za dogovor i stabilizaciju u BiH.

 Dodik: Incku smeta ime Karadžića, a ne smeta Alije i "Zelenih beretki" Izvor: Darko Lakić, Srna

"Uslovljavanje neizabranog stranca šta i kako u jednoj zemlji može da se zove, zasjenilo je manire okupatora kojih se ova zemlja nagledala. Zanimljivo je da mu smeta ime Radovana Karadžića, a ne smeta ime Alije Izetbegovića, 'Zelenih beretki', Jure Francetića ili Mile Budaka, po kojima ulice u FBiH nose imena", istakao je Dodik upitan da prokomentariše Inckov apel srpskom članu Predsjedništva BiH da promijeni naziv Studentskog doma na Palama i ukloni počasnu tablu sa imenom "Radovan Karadžić" i ako to ne uradi do narednog sastanka Savjeta bezbjednosti u maju bi trebalo da se suoči sa "zabranom putovanja u sve zemlje EU".

Dodik je naglasio da je Incko, od tumača sporazuma što mu je mandat, dao sebi zadatak da nam projektuje ne samo budućnost nego i prošlost.

"Mislim da je to za čovjeka njegovih gabarita pretežak zadatak. Ovdje je toliko dugo da je morao da shvati da narodi u BiH ne gledaju isto ni na prošlost ni na budućnost", rekao je Dodik.

On je ocijenio da Incko ovdje gubi vrijeme i da bi korisniji ovih dana bio svojoj državi čiji je glavni grad bio meta islamskog terorizma.

"Da se vrati kući imao bi šta da ispriča vlastima svoje zemlje o toj temi, jer je toliko godina proveo u BiH da je mogao da nauči mnogo o terorizmu, onima koji regrutuju teroriste i njihovim rutama", zaključio je srpski član Predsjedništva BiH. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE