• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Nakon izbora neće biti policijskog časa niti drastičnih mjera

Autor Siniša Stanić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska pokazala sposobnost da upravlja krizom u vrijeme pandemije virusa korona.

 Dodik: Nakon izbora neće biti policijskog časa niti drastičnih mjera Izvor: Srna (Arhivska fotografija)

"Na početku pandemije nismo oklijevali da preduzmemo značajne mjere. Želim da zahvalim građanima koji su prihvatili mjere koje su bile potrebne", rekao je Dodik.

On je naveo da će Republika Srpska u ovoj godini, zbog pandemije virusa korona, imati sedam odsto manji prihod u budžetu, što je oko 270 miliona KM.

"Razlog za ovo jeste pad indirektnih poreza od 10 odsto, dok smo uspjeli održati nivo direktnih poreza. Intervenisali smo u različitim oblastima, a gubitak smo nadoknadili iz rezervi i uspjeli održati investicionu aktivnost, što je vidljivo u svakom mjestu u Srpskoj", dodao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, zvaničnici Republike Srpske su u svakom trenutku bili sa narodom i u lokalnim zajednicama u Srpskoj.

"Republika Srpska može da služi kao dobar primjer za reagovanje na krizu i upravljanje njome. Nakon izbora neće biti uveden policijski čas, niti drastične mjere, iako je nesumnjivo da imamo povećan broj zaraženih", kaže Dodik.

On je podsjetio da 2.000 KM košta dan liječenja pacijenta zaraženog virusom korona.

"Potrebno je da budu smanjena privatna druženja i da ljudi poštuju propisane mjere. Ovdje je riječ o solidarnosti prema najbližem okruženju, ali i za medicinski sektor. Republika Srpska ima resurse da izdrži krizu i troškove, a borba za ljudske živote je najvažnija", rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da će biti podržan medicinski sektor i da neće biti zaustavljene investicije u njemu.

"Modernizujemo Bolnicu Zvornik, gradimo je u Doboju, naredne godine ćemo početi rekonstrukciju bolnice u Prijedoru, gradićemo bolnicu u Trebinju. Time ćemo završiti značajan ciklus u ovoj oblasti",istakao je Dodik i dodao da će naredne godine biti izdvojeno više od 80 miliona KM za banjski sektor.

On je naglasio da srpski narod ne bi imao šansu u BiH da ne postoji Republika Srpska.

"Osim Srba, mislim i na muslimane i ostale narode koji žive u Republici Srpskoj. Pogledajte Kozarac ili ostala povratnička mjesta, pa ćete vidjeti da je sve obnovljeno i novo, dijelom uz pomoć međunarodnog faktora. Takva pomoć je izostala za Srbe u Federaciji BiH", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da će naredne godine iz budžeta Republike Srpske biti izdvojeno 60 miliona KM za infrastrukturu.

"Smatramo da je potrebno pojačati investicioni ciklus. Moramo održati priču prema poljoprivredi, jer Srpska ima dovoljno hrane da se prehrani. Otvorili smo sve kanale snabdijevanja sa Srbijom, što je od izuzetnog značaja", zaključio je Dodik.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sesdeset

JESI LI TI EPIDEMIOLOG,ILI MOZDA INFEKTOLOG!?

MONDO REPORTAŽE