• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki DNS poručio Nešiću: Ostavi nas na miru, podržavamo Radojičića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Banjaluka saopštio je danas da ostaje pri ranijoj odluci da na izborima u Banjaluci podrži Igora Radojičića, uprkos sinoćnjem pozivu predsjednika DNS, Nenada Nešića članstvu da podrže kandidate opozicije.

 GO DNS Banjaluka saopštenje Nešić Izvor: Mondo - Željko Svitlica

U saopštenju, koje potpisuje predsjednik GO SNSD, Borivoje Obradović, kažu da je Nešić prekršio sva stranačka pravila i procedure i poručuju mu da ih ''ostavi na miru.'' Posjećamo, Nešić je sinoć pozvao članstvo da podrži opozicione kandidate u svim mjestima gdje DNS nema svoj kandidata, pa tako i u Banjaluci.

U GO DNS u Banjaluci smatraju da je on poslao privatnu poruku građanima

"U Demokratskom narodnom savezu poštovanje procedura i volje većine je svetinja. Gospodin Nešić je prekršio sva stranačka pravila i procedure i praktično poslao privatnu poruku glasačima, ignorišući zvanične odluke stranke. Neprihvatljivo je da neko ko priča o demokratiji, na takav način pokušava da nametne samovolju kao model odlučivanja. Gospodine Nešiću, zahtijevamo da nas ostavite na miru i da nam dopustite da završimo izborni proces u najboljem interesu DNS. Nakon izbora na organima stanke a ne u televizijskim emisijama ćemo utvrditi ko, zašto i kako sve ugorožava rezultate DNS na ovim izborima, ali uz prisustvo javnosti jer je ona jedina grancija prekida prakse zakulisnih igara koje su u funkciji interesa jednog čovjeka, a ne stranke koja se već više od dvije decenije bori za ljude i život svih građana Srpske," piše u saopštenju gradskog odbora stranke.

/Nenad Nešić je nedavno posjetio članove i rukovodstvo DNS u Banjaluci/

Banjalučki DNS je pozvao sve kandidate, akiviste, simpatizere i članstvo stranke da se ponašaju odgovorno i da ostanu vjerni stranačkom sloganu "Riječ je riječ, a to znači glas za DNS i Igora Radojičića."

Podsjetili su da je u maju ove godine GO DNS donio odluku nakon koje je potpisan koalicioni sporazum sa SNSD, u kome su se obavezali da će podržati kandidaturu Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke i da taj potpis nikada nije povučen.

"Nakon što je Predsjedništvo DNS ponovo tražilo mišljenje Gradskog odbora DNS o nastavku saradnje sa SNSD i nastupu na izborima u Banjaluci, Predsjedništvo Gradskog odbora Banja Luka je 20.10.2020 godine jednoglasno donijelo odluku da ostaje pri svom prethodno definisanom stavu i nastavlja da podržava kandidata Igora Radojičića. Tu odluku je verifikovalo i podržalo Predsjedništvo stranke 29.10.2020 godine," podsjeća se u saopštenju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE