• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić u Banjaluci: Predsjedništvo i glas naroda odrediće pravac u kojem ide brod DNS-a

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić rekao je danas u Banjaluci da će se nakon sjednice predsjedništva stranke znati da li će rukovodstvo DNS ponovo razgovarati sa SNSD ili neće.

 Nešić u Banjaluci: Predsjedništvo i glas naroda odrediće pravac u kojem ide brod DNS-a Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Prošle nedjelje Nešić je izjavio da "lično ne vjeruje" da će više doći do sastanka DNS-a i SNSD-a. Danas ta mogućnost izgleda nešto drugačije.

"Mi imamo sjednicu predsjedništva u četvrtak, a nakon toga možda sastanaka bude, možda ne bude. Mi smo istupili iz koalicije i ja koliko znam ta odluka se ne može preispitivati. Ona je takva. Normalno, neko na predsjedništvu može inicirati da se ta odluka preispita pa ćemo vidjeti. Moj stav je takav," rekao je Nešić novinarima na Trgu Krajine gdje je posjetio štand Demokratskog narodnog saveza i družio se sa kandidatima i simpatizerima stranke.

''Spremni da budemo dio vlasti u Banjaluci''

Što se tiče odbora u Banjaluci koji je ranije saopštio da će podržati Igora Radojičića i praktično ostati u koaliciji sa SNSD, Nešić kaže da je predsjednik GO DNS Banjaluka, Borivoj Obradović, poslao dopis da će poštovati sve odluke Predsjedništva DNS.

''Samim tim smatram da ne postoji nesporazum. Hijerarhija u stranci će se poštovati. Na sjednici Predsjedništva ćemo odlučiti kako ćemo nastupiti u Banjaluci."

Nešić ističe da DNS nije partija jednog čovjeka i da je to prije svega demokratska i narodna stranka. 

"Oslušnućemo glas naroda da čujemo šta misle ljudi, da vidimo u kojem pravcu da okrenemo brod DNS-a. U svakom slučaju, ostajemo jedinstveni i nepocijepani. Gradski odbor u Banjaluci je rekao da će poštovati sve odluke i evo kao što vidite danas je ovde komplet lista DNS-a, koja pokazuje da je DNS spreman da izađe na izbornu utakmicu i da osvoji dovoljan broj glasova, te da bude dio vlasti i uzme svoje učešće u vlasti, a sve u interesu građana Banjaluke," poručio je Nešić.

Napomenuo je da DNS ne izlazi na izbore da bi osvojili funkcije i fotelje "već da učine Banjaluku i Republiku Srpsku boljim mjestom za život."

Za sebe kaže da je trenutno nezaposlen i da će aktivirati profesionalni status poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE