• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smijenjen Aćić, zamijeniće ga Ninković

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vlada Republike Srpske smijenila je danas v.d. direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS Marka Aćića iz DNS sa te pozicije. Aćić je za Mondo potvrdio da je smijenjen.

 Smijenjen Aćić, zamijeniće ga Ninković Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Umjesto Aćića imenovan je njegov partijski kolega Ljubo Ninković, koji je, inače, sekretar Gradskog odbora DNS Banjaluka. Ovaj gradski odbor podržao je koaliciju sa SNSD-om.

Ninković, koji je sekretar Gradskog odbora DNS-a Banjaluka poručio je u nedjelju da podržava kandidaturu Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke.

Smjenom Aćića je nastavljena smjena kadrova DNS koji dolaze iz lokalnih odbora koji su izašli iz koalicije sa SNSD, kao što je i najavilo rukovodstvo te partije.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je u utorak da će "u narednom periodu sa republičkih pozicija biti smjenjivan kadar DNS-a koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima."

Podsjetimo, predsjednik Regionalnog odbora DNS za Federaciju BiH i delegat u federalnom Domu naroda Nikica Bosnić objavio je da istupa iz koalicije "Srpska lista." Aćić je potpredsjednik DNS za FBiH.

Vlada Republike Srpske smijenila je prije dva dana vršioca dužnosti direktora Područne jedinice Poreske uprave Istočno Sarajevo Marka Kubatliju, koji je kadar DNS-a. 

Kubatlija je prvi kadar DNS-a koji je smijenjen, nakon što je ova stranka napustila vladajuću koaliciju. Smjene njihovih kadrova, odmah je najavio i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Povezane vijesti

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE