• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naređeno novo brojanje: Sumnjivo šest biračkih mjesta u Trebinju i nekoliko u drugim gradovima

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Centralna izbora komisija BiH (CIK BiH) je na posljednjoj sjednici donijela odluku da će na pojedinim biračkim mjestima glasovi biti ponovo brojani, kao i da je na određenim potrebno utvrditi broj potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska.

 CIK BiH brojanje glasova izbori 2020 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Novo brojanje je određeno na čak šest biračkih mjesta u Trebinju.

U Doboju, koji je proteklih dana privukao najviše pažnje, CIK je naredio ponovno prebrojavanje na samo jednom biračkom mjestu i to za političke subjekte i kandidate za Skupštinu grada Doboja.

Možda će vas zanimati

Prebrojavanje je naređeno i u jednom biračkom mjestu u izbornoj jedinici Centar Sarajevo po kandidatima za načelnika Opštine Centar Sarajevo, kao i  na dva biračka u Istočnom Novom Sarajevu gdje će biti prebrojavani glasovi kandidata za gradonačelnika Grada Istočno Sarajevo.

U Kotor Varošu će na dva biračka mjesta biti preborajavani glasovi po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu opštine Kotor Varoš, kao i na jednom biračkom mjestu po kandidatima za načelnika Opštine Kotor Varoš.

Glasovi će biti nanovo brojani i na po jednom biračkom mjestu u Livnu, Loparama, Orašju, Ilijašu, Maglaju i Brčko distriktu kao i na dva biračka mjesta u Gradišci.

Takođe, kako dodaju u Glavnom centru za brojanje će biti utvrđen i broj potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska i to u jednom biračkom mjestu u Gradišci, Lukavcu, Zenici, Novi Grad Sarajevo i Novo Sarajevo.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE