• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon „udaljavanja“ od svojih stranaka: Zanimljiva grupa na okupu u skupštini RS

Autor Brankica Spasenić

Postizborno vrijeme donijelo je brojna iznenađenja na političkoj sceni u Republici Srpskoj, a gotovo na dnevnom nivou dešavaju se politička „pretumbavanja.“

 Milan Petković Darko Banjac Darko Kremenović klub NSRS Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Dojučerašnji Šef Kluba poslanika DNS-a Darko Banjac napustio je danas ovu stranku, a nakon što se u skupštinskom holu „rastao“ sa bivšim stranačkim šefom Nenadom Nešićem, uskoro je u skupštinskom restoranu sjeo za isti sto sa potpredsjednikom Narodne skupštine RS Milanom Petkovićem (Ujedinjena Srpska) i njegovim savjetnikom i bivšim stranačkim kolegom Darkom Kremenovićem.

U jednom trenutku grupi se pridružio i Perica Bundalo (PDP), Banjčev sunarodnik iz Kozarske Dubice.

Povezano

Nezvanično saznajemo da su Petković, Banjac i Kremenović razgovarali o budućem političkom djelovanju i saradnji, a ovaj trojac ima i nekoliko privatnih veza. Naime, Kremenović i Banjac su kumovi, a svu trojicu veže i prijateljstvo iz studentskih dana.

Izvor: MONDO

Učesnici ovog skupa nisu zvanično komentarisali teme razgovora, kao ni mogućnost da Petković i Banjac, zajedno sa još najmanje dvojicom poslanika, eventualno formiraju novi poslanički klub.

"Mogu samo potvrditi da smo uvijek bili i da ćemo uvijek biti u istoj ekipi," kratko je za Mondo prokomentarisao Darko Kremenović.

Kao što je poznato, Banjac je danas napustio DNS zbog odluke rukovodstva ove stranke da ubuduće djeluje opoziciono u Narodnoj skupštini RS. Sa druge strane, Petković je prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka. Nezvanično saznajemo da je Petković sve „udaljeniji“ od stranke, a i sam je u otvorenom pismu predsjedniku Nenadu Stevandiću, izrazio nezadovoljstvo određenim unutarstranačkim odnosima.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE