• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić, Popović i Cvijetinović isključeni iz DNS-a

Autor Dušan Volaš

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) isključilo je iz ove stranke Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Diku Cvijetinovića, dok su raspušteni Gradski odbor DNS-a Bijeljina i Opštinski odbor DNS-a Kozarska Dubica.

 Tadić, Popović i Cvijetinović isključeni iz DNS-a Izvor: DNS

"Za povjerenika Gradskog odbora DNS-a Bijeljina imenovan je potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić, a za povjerenika Opštinskog odbora DNS-a Kozarska Dubica poslanik DNS-a u NSRS Mirko Sovilj", saopšteno je iz ove stranke.

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza konstatovalo je neopozivu ostavku Darka Banjca sa svih funkcija u stranci i istupanja iz članstva DNS-a.

Generalni sekretar DNS-a Darko Banjac rekao je ranije danas da je podnio ostavku na ovu stranačku dužnost i istupio iz ove političke partije jer nije saglasan sa politikom stranke koju sprovodi njen lider Nenad Nešić.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić juče je smijenio četiri potpredsjednika stranke - Đorđa Popovića, Ognjena Tadića, Dragomira Jovičića i Marka Aćića.

Nešić: Razmišljamo o novoj skupštinskoj većini

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je danas da će ova stranka razgovarati sa "svojim saradnicima" iz opozicije radi sagledavanja mogućnosti za formiranje nove skupštinske većine na nivou Republike Srpske i BiH.

"Da li će do toga doći, to će pokazati naredni period, a DNS drži otvorena vrata prema svima", rekao je Nešić tokom sjednice Predsjedništva te stranke.

On je naveo da će DNS djelovati opoziciono, ali da to ne znači da će raditi bilo šta što je protivno interesima Republike Srpske.

Nešić je rekao da je "Srpskoj potrebna nova energija, novi ljudi, ali i promjene koje bi je izvukle iz ekonomske i demografske krize", objavila je agencija Srna.

On je napomenuo da Predsjedništvo ove stranke još "nije dalo slobodu" opštinskim i gradskim organizacijama da sami na lokalu sklapaju koalicione sporazume, dodajući da DNS ne bježi od saradnje sa SDS-om u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, uz uvjerenje da će se ta saradnja desiti.

Prema Nešićevim riječima, SDS i DNS u Istočnom Sarajevu imaju većinu u Skupštini grada, a u Prijedoru su "blizu te većine".

Novinarima je predstavljen i novi potpredsjednik DNS-a Slavko Gligorić, koji je rekao da je "ova stranka pokretač novih promjena".

Novi šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić rekao je da ovaj klub broji šest poslanika i da ima novi koncept baziran na tome da se Srpska gradi po volji i želji građana, a ne pojedinaca.

Možda će vas zanimati

Tagovi

DNS

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE