• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS usvojla drugi rebalans budžeta i set zakona o privredi

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Narodna skupština Republike Srpske na 13. redovnoj sjednici danas je usvojila drugi rebalans budžeta Republike Srpske za 2020. godine, po hitnom postupku.

 NSRS rebalans budžeta Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Usovjen je i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu - po hitnom postupku i Izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila.

Po hitnom postupku usvojen je i set zakona kojim se smanjuju parafiskalni nameti i opterećenje privrede Republike Srpske: Zakon o dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama uz jedan prihvaćeni amandman i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama.

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak po hitnom postupku, kojim je propisano da se imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobađa poreza na dohodak od kapitalnog dobitka, te Zakon o faktoringu uz jedan usvojeni amandman koji postaje sastavni dio zakona.

Usvojen je i Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Parlament je na 13. redovnoj sjednici usvojio izvještaje po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj: Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2019. godinu i Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 1.1.2019. – 31.12.2019. godine.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE