• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović o Mostaru: Ako Hrvati opet blokiraju, bićemo prisiljeni da ''slomimo te okove''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas novinarima u Mostaru da će, ako Hrvati blokiraju izmjene Statuta grada, ''probosanske'' stranke biti prinuđene ''da slome te okove."

 Bakir Izetbegović Mostar izmjena statuta blokade Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da HDZ-a BiH neće pristati na bilo kakve izmjene Statuta Mostara dok ne budu završeni pregovori o izmjenama Izbornog zakona, te da li se mogu očekivati nove blokade, Izetbegović je rekao da se nada da "neće dodati treću blokadu", jer su već blokirali popunjavanje Ustavnog suda, te formiranje Vlade Federacije BiH (FBiH).

"Ako dodaju i ovo sa Mostarom, onda smo uradili treću blokadu jer će nas prisiliti faktički da, kako sam to jednom prilikom rekao, slomimo te okove koje nam stavljaju i koje stavljaju većini u parlamentima", naveo je Izetbegović, prenosi Srna.

On je naglasio da su 60 odsto ruku u Parlamentarnoj skupštini BiH, u Predstavničkom domu, "probosanska strana".

"Guši se volja većine u parlamentima upravo ovakvim odnosom i željom da se dodatno ojačaju pozicije domova naroda. Dakle, guši se duh demokratije u BiH ovakvim nastupima i biće vrijeme da tu stvari dogovorimo ili da tražimo načina 2022. da uklonimo okove", poručio je Izetbegović.

Podsjećamo, ranije ove godine, upitan o razgovorima s HDZ-om BiH o izmjenama Izbornog zakona BiH, Izetbegović je rekao da će kao partnera birati Željka Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, umjesto Dragana Čovića, čelnika HDZ-a BiH, uprkos podršci koju uživa među Hrvatima u BiH.

Izetbegović je, gostujući na TV N1 dodao da će "bošnjački birači na sljedećim izborima Hrvatima nametnuti političke predstavnike ukoliko se nastave ucjene vodeće hrvatske stranke, HDZ BiH."

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ovaj ne zna kud udara,posledice ove teške situacije

MONDO REPORTAŽE