• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanović: Kad mi neko kaže da će ''tako neusklađena'' BiH u NATO...

Autor mondo.ba

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je problem ako neusklađena država poput BiH hoće da uđe u NATO.

 Milanović: Kad mi neko kaže da će ''tako neusklađena'' BiH u NATO... Izvor: Screenshot/ Youtube / FRANCE 24 English

"Kad mi neko kaže da će BiH ući u NATO...Mi smo članica NATO-a i imam problem da ulazi država koja je tako neusklađena jer primam garancije za takvu državu. Ja bih rado, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. Čini mi se da gospodinu Izetbegoviću to nije važno, više gleda prema Ankari, a i Ankara je u NATO-u," rekao je Milanović komentarušići poruke Bakira Izetbegovića nakon posjete Zagrebu prije dva dana.

Pročitajte i ovo

Podsjećamo, Izetbegović, koji se sastao sa premijerom Hrvatske, Andrejom Plenkvoićem, izjavio da je odbio poziv predsjednika Milanovića da dođe u Hrvatsku.

"Gospodin Izetbegović je nekonzistentan jer je otišao kod hrvatskog premijera. Meni je drago da je otišao. Hrvatska ima načina da se na miran, uporan i bezobrazan način izbori za hrvatski narod," dodao je Milanović.

Milanović je praktično nastavio u istom stilu od srijede kada je izjavio da Hrvati u Bosni i Hercegovini neće biti manjina i da će se boriti za njihova prava.

"Ovo što se tamo događa nikako ne valja i mislim da je hrvatska vlast zadnjih godina pokazivala ljenost. To su užasne stvari i ako odu predaleko, imaćemo ozbiljan problem u BiH. Mi smo država koja se zalaže za rješenje unutar BiH, ne za komadanje BiH, ali isto tako ne ni za zulum nad Hrvatima koji su najmalobrojniji, ali Boga mi neće biti manjina," rekao je Milanović novinarima.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE