• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujičić o eventualnom poništavanju izbora: Lako provjeriti da nije bilo pritužbi posmatrača

Autor Dušan Volaš

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić vjeruje da neće biti poništeni izbori u Srebrenici, te da će i u slučaju da se to desi, bošnjačka strana ponovo izgubiti.

 Grujičić o eventualnom poništavanju izbora: Lako provjeriti da nije bilo pritužbi posmatrača Izvor: Srna

Grujičić je naglasio da su protekli lokalni izbori u Srebrenici bili najčistiji izbori koji su do sada održani u ovoj lokalnoj zajednici, bez ijednog incidenta i bilo kakve pritužbe posmatrača.

"Vjerujem da, osim svih ovih istraga, Centralna izborna komisija (CIK) BiH neće poništiti izbore u Srebrenici, jer bi to bio presedan. Spreman sam da, ukoliko se desi da ponište izbore, da bošnjačka strana ponovo izgubi, ali mi nije poznato kakav će onda razlog za to iznijeti", rekao je Grujičić Srni, komentarišući izjavu člana CIK-a BiH Ahmeta Šantića da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

Grujičić navodi da eventualno, ukoliko bude nekih nepravilnosti na nekim biračkim mjestima, treba tražiti odgovornost članova biračkih odbora, kao što je to rađeno i ranije.

On je rekao da mu nije poznato od kojih posmatrača su dobili pritužbe jer je Opštinska izborna komisija u Srebrenici primila samo jednu primjedbu sa jednog biračkog mjesta.

"Imali su pritužbi od posmatrača Srba koji su bili u Federaciji BiH /FBiH/ i to je ono što izgleda i pravi problem, jer znaju da je tamo učinjeno krivično djelov i da su glasačke kutije na nekim mjestima bile popunjene prije glasanja i nego što su ušli posmatrači. Da bi to prikrili, oni sada pokušavaju da to spuste na nivo Srebrenice", kaže Grujičić.

On je rekao da se vrlo lako može provjeriti da u Srebrenici na dan izbora nije bilo pritužbe nijednog posmatrača i da su svi članovi biračkih odbora tada dali takvu izjavu.

"NJihovi posmatrači su kasnije pod pritiskom grupe Bošnjaka, odnosno njihovih političara Ćamila Durakovića, Alije Tabakovića i Sadika Ahmetovića počeli da izmišljaju neke stvari i daju drugačije izjave", pojasnio je Grujičić.

Grujičić navodi da su mu Bošnjaci u tajnosti rekli da se u FBiH od 1.700 prijavljenih lica više od 700 ljudi uopšte fizički ne nalazi u tom entitetu i da će za njih glasati neka druga lica.

Član CIK-a BiH Ahmet Šantić ocijenio je da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

On je rekao da je CIK dobio mnogo pritužbi od posmatrača političkih subjekata o nepravilnostima, da se to razmatra i da je donesena odluka da se izborni proces preispita u te dvije izborne jedinice.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE