• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković u Kostajnici: Interventna pomoć najugroženijima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Vlada Republike Srpske će sutra prebaciti određena sredstva na račun opštine Kostajnica, kako bi pomogli najugroženijima koji su pretrpjeli posljedice zemljotresa čiji je epicentar bio u Hrvatskoj, izjavio je premijer Srpske Radovan Višković.

 Višković u Kostajnici: Interventna pomoć najugroženijima Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Višković je naglasio da će prioritet biti privatni objekti, da ljudima bude omogućeno da što prije saniraju štetu, da u ovom zimskom periodu ne ostanu bez krova nad glavom.

On je novinarima, nakon što je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio ovu opštinu, rekao da će Vlada Srpske zajedno sa opštinom Kostajnica pratiti situaciju i u narednih nekoliko dana sačiniti procjene da bi se pomoglo ugroženima.

Višković je rekao da će se načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović sastati sa stručnim ekipama iz Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i da će biti procijenjena stabilnost određenih objekata u ovoj opštini.

Možda će vas zanimati

On je naveo da će sutra biti dat nalog za sanaciju objekta srednje škole u ovoj opštini, te napomenuo da drugo polugodište vjerovatno neće početi do kraja januara, tako da će biti dovoljno vremena za sanaciju.

Višković je istakao da se materijalna šteta može nadoknaditi, ali ljudski životi ne mogu i da je velika sreća u nesreći da u Republici Srpskoj nema ljudskih žrtava.

"Dolazeći ovdje iz Kozarske Dubice do Kostajnice čuo sam se sa ambasadorom Hrvatske u BiH koji se interesovao za stanje s druge strane rijeke. Čuo sam od njega iz prve ruke kakva je šteta nastala u Hrvatskoj. Veliki broj ljudi je povrijeđen, ima i poginulih, pričinjena je velika materijalna šteta i ako saberemo sve informacije s jedne i druge strane, mi možemo biti zadovoljni u BiH kako smo prošli u ovom momentu", rekao je on.

S obzirom na to da se ne može garantovati da se ovakve nepogode možda neće ponoviti, Višković je naglasio da će u opštini Kostajnica biti spremni da obezbijede smještaj ljudima čiji su objekti oštećeni i večeras ne smiju da se vrate u njih da prespavaju.

(Agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE