• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad država plaća pravdaju se i računi od dvije KM

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Opšte je poznato da rukovodioci u državnim organima, institucijama i javnim preduzećima u BiH često znaju "zavući ruku u državni džep" kako bi se počastili, ali je malo poznato da pojedinci lični novac ne troše čak ni na račune od dvije ili tri marke.

 hrana institucije bih trošenje rasipništvo Izvor: MNStudio/iStockphoto

Na Portalu javnih nabavki BiH objavljeni su svi troškovi koje se pojedine institucije i državna preduzeća napravile po osnovu ugostiteljskih usluga tokom 2020. godine.

Među onima koji su objelodanili svoju potrošnju po pomenutom osnovu, prednjači "Elektroprenos BiH". U banjalučkom restoranu ''Stara ada'' su u junu prošle godine potrošili 929 KM. 

Da se u ovom ugostiteljskom objektu zaposleni u "Elektroprenosu" vole počastiti svjedoče i računi 516 KM, 299 KM, 124 KM, 167, i 248 maraka.

Drugi omiljenI lokal ovog preduzeća je i "Vila Vrbas" i u tom objektu je napravljeno 12 računa, a najveći od njih iznosi 273 KM i napravljen je u januaru prošle godine.

U restoranu "My Way" u Banjaluci, poznatom po pečenoj jagnjetini, zaposleni u "Elektroprenosu" su napravili ceh u iznosu od 450 KM.

Na drugom mjestu u Banjaluci, poznatom po pečenju, "Orhideja-Dado" prošle godine u februaru ''Elektroprenos'' je potrošio 698 KM, a trošilo se i u banjalučkom restoranu "Kazamat", u "Maloj stanici", kao i u "Integra inžinjeringu."

Najveći računi za ugostiteljske i hotelske usluge napravljeni su u u "Etidusu d.o.o"  u Mostaru gdje je 16. decembra potrošeno 1.965,81 KM, a nije se štedjelo ni u "Integri" gdje su u junu prošle godine potrošene 1.642 marke, a u novembru 1.342 KM.

Ono što je itekako zanimljivo je da je Centar za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH 13. februara prošle godine potrošio čak 3.581 KM i to u "Pivnici" u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

Osim "Elektroprenosa" i Centra za edukaciju, na Portalu javnih nabavki je svoje račune objavila i Agencija za bankarstvo FBiH koja je pokazala izuzetnu pedantnost - odlučili su da na račun agencije stave i račun od četiri marke i sedamdeset feninga.

Tu su i računi Agencije za bezbjednost saobraćaja RS koja je u restoranu "Tarana plus" napravila ceh od skoro četiri stotine KM.

U JP Međunarodni aerodrom Sarajevo su u ličnoj štednji otišli korak dalje od federalne Agencije za bankarstvo pa su pravdali i račun od 2,99 KM, ali i onaj od 3,85 KM.

Zaposleni u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS su se počastili u "Maloj stanici", a račun od 13. januara prošle godine je iznosio 334 KM, dok je račun iz "Frutele DOO" (preduzeće koje se bavi prodajom pića) iznosio 482 marke. U "Didako komercu" poznatom po prodaji kozmetike 3. aprila prošle godine potrošili su 632,47 KM.

Račune za ugostiteljske usluge objavila je i opština Kalesija, a sudeći po tim podacima najviše vole da se počaste u "Fast foodu Remza" u Kalesiji gdje su napravili čak 12 računa, a najveći, napravljen u junu je iznosio 1. 347 KM.

U istom ugostiteljskom objektu napravljena su četiri računa preko 1000 maraka.

Trošilo se i u "Pečanjari SAAZ", ali i u restoranu "Zates" Kalesija, kao i u "Piemontu d.o.o." Tuzla. Obavještenja o ugostiteljskim uslugama pored pomenutih su objavili još i Federalna uprava civilne zaštite, Razvojna banka FBiH, Centar kulture i mladih opštine Sarajevo i drugi.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE