• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćućun: Ne bojim se Stanivukovićevih prijava, svi poslovi čisti da čišći ne mogu biti

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluke izjavio je danas da se ne plaši najavljenih krivičnih prijava gradonačelnika Draška Stanivukovića.

 Ćućun: Ne bojim se Stanivukovićevih prijava, svi poslovi čisti da čišći ne mogu biti Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

On tvrdi da su poslovi za koje ga Stanivuković proziva "čisti da čišći ne mogu biti".

Ćućun u izjavi za "Nezavisne" podsjeća da ga je Stanivuković optužio za preplaćen posao na izgradnji ograde za jedan od objekata Civilne zaštite, kao i za sumnjive aktivnosti u vezi sa čišćenjem rijeke Crkvene.

On tvrdi da se iz dokumentacije može vidjeti da je procedura u vezi sa izgradnjom ograde obavljena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, da je vrijednost posla bila 102.000 KM, a da je na kraju posao urađen za manje od 80.000 maraka.

Što se tiče čišćenja korita Crkvene, Ćućun kaže da je Stanivuković pokazao neznanje, jer ne razlikuje vode prve kategorije, u koje spadaju rijeke Vrbas i Vrbanja, i druge kategorije, u koju spada Crkvena, te da zbog tog razloga nije bila potrebna saglasnost "Voda" da ih informiše o ovom poslu, kao što to tvrdi Stanivuković.

Možda će vas zanimati

"Nakon današnje konferencije za novinare sve treba da nas zabrine da je gradonačelnik počeo da presuđuje. U redu je da sumnja da nešto nije dobro, pa da se provjeri, ali opasno je kada počne javno da presuđuje", kaže Ćućun.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je danas da postoje nezakonitosti u ugovoru o čišćenju rječice Crkvene za 169.000 KM u slučaju Mladena Ćućuna "koji o tome nije obavijestio `Vode Srpske` i sve je urađeno bez nadzora".

On tvrdi da je "Ćućun postavio ogradu za potrebe Civilne zaštite koja je plaćena 120.000 KM, dok je procijenjena vrijednost bila 25.000 KM", da je kupio službena auta za ovu službu koja su koristili načelnici neograničeno 24 časa sa gorivom koliko žele.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobrivoje

Nisu svi čisti vrati malo nazad film...mnogo si plaćao održavanje...

Auf

I ti si cvjećka ko i on. Isti ste.

MONDO REPORTAŽE