• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćućun tužio Stanivukovića: Hoće li gradonačelnik nadoknaditi štetu od prodaje ukradenog auta vatrogascima?

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Gradskoj upravi Banjaluke Mladen Ćućun podnio je danas tužbu za klevetu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog iznošenja neistina i javnih optužbi na njegov račun.

 Ćućun tužio Stanivukovića: Hoće li gradonačelnik nadoknaditi štetu od prodaje ukradenog auta vatrogascima? Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Ćućun je novinarima rekao da se tužba odnosi na tvrdnju Stanivukovića da je "uzeo lovu".

On je nakon podnošenja tužbe u Osnovnom sudu u Banjaluci kao neistinite ocijenio sve posljednje optužbe koje je na njega kao šefa banjalučke Civilne zaštite adresirao Stanivuković, uključujući one za navodno nepropisne javne nabavke, te je dodao da je sve u tom smislu urađeno zakonito.

Ćućun je rekao da se to odnosi na čišćenje rijeke Crkvena u Banjaluci, gradnju žičane ograde u Rakovačkim barama, te nabavku specijalno opremljenog komandnog terenskog vozila.

Možda će vas zanimati

"Što se tiče Stanivukovićevih optužbi za namještaj, on je nabavljen za potrebe održavanja jedne velike međunarodne vježbe u Banjaluci. Ona je bila planirana u oktobru, prije pandemije virusa korona. Bilo je potrebno još nabavki poput razglasa, uređaja i druge opreme od čega smo odustali jer još nemamo informacije da li će vježba biti održana zbog pandemije", naveo je Ćućun.

On je istakao da je vozilo "fijat" takođe zakonito nabavljeno za potrebe gradske vatrogasno-spasilačke jedinice.

Ćućun je rekao da njegova porodica trpi ogromne napada na društvenim mrežama zbog optužbi Stanivukovića i neumjesnih nadimaka koje mu je dao.

"Pitam Stanivukovića da li će u budžet vratiti sredstva i nadoknaditi štetu nakon što je njegov otac prodao vatrogascima ukradeni automobil, koji je oduzet i vraćen vlasniku? O tome postoje materijalni dokazi", istakao je Ćućun.

On je naveo da, u smislu mogućeg pokretanja nekih novih pravnih procesa, njegovi advokati analiziraju riječi koje je Stanivuković iznio na konferenciji za novinare u posljednju nedjelju, kao i određene video-klipove.

Ćućun je ponovio da je Stanivukovićevo podnošenje krivične prijave protiv njega u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci u utorak, 2. februara, još jedna rijaliti predstava gradonačelnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srb

Liče, ajde okani se ćorava posla, pa čim te čovjek pogleda sve mu je jasno

On

Jasno je da niko od njih nije moralna vertikala ni vlast ni opozicija ali ovaj Ćućun je jedan nedostižan nivo bahatosti i rastrošnosti. Kupio namještaj i luksuzni automobil za vježbu, a jesmo li dovoljno bogati za tu raskoš, da li oni iz zgrade gradske uprave uopšte vide kako živi običan narod. Za te pare ste mogli napraviti kuće za deset porodica. Je l vas stid?

MONDO REPORTAŽE