• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SNSD kreće u reviziju članstva

Autor Dragana Božić

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka kreće u reviziju članstva.

 Dodik: SNSD kreće u reviziju članstva Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Dodik je istakao da je SNSD na lokalnim izborima osvojio u 48 lokalnih zajednica, računajući i Federaciju BiH, te da je dobio najveći broj glasova na odborničkim listama.

On je konstatovao da je SNSD dobio šest odsto više glasova nego na predhodnim izborima i da je na povećao broj odbornika za 50, kumulativno u svim opštinama.

Dodik je rekao i da se, pored konfuzije koju čini Centralna izborna komisija, SNSD priprema za izbore u Doboju i Srebrenici 21. Februara, za šta je pripremljen akcioni plan.

"Idemo tamo da ponovimo naš izborni rezultat. U Srebrenici idemo da pobijedimo za nivo načlenika i liste odbornika, a jednako tako u Doboju očekujemo pobjedu našeg kandidata za gradonačelnika i potvrdu podrške našoj obdorničkoj listi", rekao je Dodik na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a.

On je dodao da se SNSD odlučio da ne vodi prljavu politiku i prljavu kampanju u vrijeme pandemije virusa korona, što su drugi činili.

Predsjednik SNSD-a je istakao da ova stranka objektivno pristupa i svojim izbornim neuspjesima gdje je bilo opština u kojima nije ostvaren planirani ili željeni izborni rezuiltat, te najavio da će tamo u narednom vremenu biti proveden niz mjera.

On je najavio reviziju članstva da bi se do kraja godine tačno znalo ko je ostao u SNSD-u, nakon čega ide široka akcija prijema u članstvo.

"Reorganizacija kreće od mjesnih odbora, pa do opštinskih odbora. Svi opštinski odbori gdje smo izgubili izbore, na bilo kom nivou, idu na unutarstranačke izbore, kao što će to biti učinjeno u onim odborima u kojima to nije učinjeno, a trebalo je", pojasnio je Dodik.

On je naveo da se neke od takvih atkivnosti rade u banjalučkoj organizaciji SNSD-a, te da se moraju provesti i izbori u organizaciji mladih i aktivu žena.

SNSD će, najavio je Dodik, angažovati i stručnu agenciju koja će raditi na pitanjima koncipiranja odnosa prema društvenim mreržama i svemu onome na šta nisu obratili dovoljno pažnje, te dodao da će za nekoliko mjeseci u tome biti najprisutniji.

Dodik je rekao da je u planu, ukoliko pandemijski uslovi dozvole, da na jesen bude održana programska konvencija na kojoj će biti promovisan stranački program i biti izabran novi izborni štab.

On je naglasio da pandemija viruisa korona i dalje ostaje najveći izazov i problem rada ekonomije, utiče na ekonomski status, ali i da stvara potrebu da se intentiviraju ekonomske ativnosti i da Republika Srpska uđe u proces izgradnje nove infrastrukture, auto-puteva i puteva, kao i u rehabilitaciju postojećih, te da nastavi sve ono što je bilo najavljivano.

"SNSD daje podršku Vladi Srpske u nastojanju očuvanja finansijske stabilnosti, vidljive, i ponosni smo što smo mogli u ovom vremenu da se dostigne naš ranije promovisani cilj, a to je da prosječna plata u Srpskoj bude 1.000 KM. Ona je prema statistilkim podacima sada nešto malo više od 500 evra, što je dobar podatak", istakao je Dodik.

On je podsjetio i da je Srpska u prošloj godini iamala istorijsko pokrivanje uvoza izvozom, bez obira što su se svi medicinski aparati i oprema morali uvoziti, jer Srpska nema proizvođača te vrste.

"Ti ekonomski trendovi moraju biti zadržani. SNSD će u narednih 60 dana razmotriti da li postoji prostor za povećanje plata u oblastima zdravstva i obrazovanja, kao i policiji", rekao je Dodik.

On je istakao i da je Predsjedništvo SNSD-a podržalo napore da ne dođe do poskupljenja struje, iako su svjesni činjenice da Srpska ima jednu od najnižih cijena u Evropi, ali imajući u vidu uticaj pandemije na privredu i stanovnišvo, ali dok se to ne riješi, ova stranka smatra da se o tom pitanju ne treba voditi rasprava.

Dodik je naglasio da SNSD ne podržava rad visokog predstavnika i da nije potreban novi visoki predstavnik.

"Ovo što je Incko uradio je ucjenjivačko i ponižavajuće prema srpskom narodu. Tvrditi da je srpski narod kolektivno odgovoran je nešto što ne može da bude normalan politički dijalog", naglasio je Dodik. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darlo

Jos malo blizu je 2022 prdekana ti negine

MONDO REPORTAŽE