• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici Srpske čestitali Dan državnosti Srbije: "U Srpskoj imaju najvećeg prijatelja"

Autor Dragana Božić

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić Dan državnosti Srbije, koji se danas obilježava u ovoj zemlji.

 Zvaničnici Srpske čestitali Dan državnosti Srbije: "U Srpskoj imaju najvećeg prijatelja" Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, i poručio da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja koje povezuje neraskidiva veza.

"Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim dijelimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porijekla, kulturnog i duhovnog nasljeđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima", istakao je Dodik.

Možda će vas zanimati

On je naglasio da je snažna i prosperitetna Republika Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu, te najaveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Koristim priliku da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumijevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubijeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana", istakao je Dodik.

Sa nadom u bolje i zajedničko sutra i izražavajući zahvalnost Republici Srbiji, Vladi i predsjedniku Srbije, Dodik je uputio srdačne čestitke povodom Dana državnosti.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, ističući da rukovodstvo Srpske i njeni građani u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji vide uzdanicu i najjači oslonac, a svaki njen praznik doživljavaju i osjećaju kao svoj.

"Poštovani predsjedniče, koristim priliku da još jednom izrazim zahvalnost institucijama Srbije na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i za vrijednu pomoć koja je upućena ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona", navela je Cvijanovićeva u čestitki koju je uputila u lično ime i u ime građana Srpske.

Ona je čestitala Vučiću na svim rezultatima koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije, na suverenosti koju je pokazala u nabavci vakcina, kao i na samom procesu imunizacije, ocjenjujući da se Srbija na taj način svrstala među najuspješnije države svijeta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

"U uvjerenju da će Srbija, kao faktor regionalne stabilnosti, nastaviti putem uspjeha u svim oblastima, a naše institucionalne i bratske veze biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih naših građana, srdačno Vas pozdravljam", navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku premijeru Srbije Ani Brnabić, državnom rukovodstvu i svim građanima povodom Dana državnosti Srbije, ističući da je Srbija iz godine u godinu ekonomski, politički i socijalno sve jača, a Republika Srpska ponosna na svaki njen uspjeh.

On je izrazio uvjerenje da će bratske veze, međusobno povjerenje i obostrana podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku u budućnosti biti još snažniji, na dobrobit svih građana, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

"Sa iskrenom željom da Srbija nastavi da se kreće putem prosperiteta, svim njenim građanima želim mnogo uspjeha", navodi se u čestitki koju je Višković uputio u lično ime i u ime Vlade Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki povodom Sretenja - Dan državnosti Srbije istakao je da se rukovodstvo i narod Republike Srpske iskreno raduju ekonomskom i privrednom napretku Srbije, jer je samo jaka, stabilna i prosperitetna Srbija garant napretka i stabilnosti cijelog regiona.

"Proslavljanje dana kada je donesen prvi demokratski, Sretenjski ustav, čvrsti je temelj na kojem Srbija postoji, izgrađuje se i razvija kao parlamentarna, demokratska i slobodna država", naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Skupštine Ivici Dačiću i predsjedniku Vlade Ani Brnabić.

Čubrilović je zahvalio Vučiću i rukovodstvu Srbije za nesebičnu pomoć koju Srbija pruža Srpskoj, kroz veoma značajne projekte, skoro u svim lokalnim zajednicama.

"Želim da istaknem da je naša saradnja proteklih godina na najvišem nivou i da je Vaša zasluga u tome velika i nemjerljiva, što građani Srpske prepoznaju i cijene. Rukovodstvo i narod Srpske iskreno se raduju ekonomskom i privrednom napretku Srbije, jer je samo jaka, stabilna i prosperitetna Srbija garant napretka i stabilnosti cijelog regiona", naveo je Čubrilović u čestitki koju je u svoje i u ime Narodne skupštine uputio rukovodstvu i građanima Srbije.

Čubrilović je rukovodstvu Srbije uputio iskrene pozdrave u ime najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske i izrazio nadu da će međusobna saradnja biti još čvršća i uspješnija, na korist i radost svih građana.

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – Prvi srpski ustanak i Sretenjski ustav, jedan od najdemokratskijih u 19. vijeku.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE