• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred izbore u Doboju: Svi najavljuju pobjedu, Jerinić upozorava na nedozvoljenu kampanju

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

U nedjelju će u Doboju biti održani ponovljeni lokalni izbori. Pitali smo kandidate za gradonačelnika šta očekuju od izbora i kako komentarišu političare iz suprotnog tabora.

 Pred izbore u Doboju: Svi najavljuju pobjedu, Jerinić upozorava na nedozvoljenu kampanju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trojica kandidata za gradonačelnik: Boris Jerinić (SNSD), Srđan Todorović (SP) i Cvijan Filipović (SDS, PDP, DNS) imaju isto predviđanje: svi smatraju da će biti pobjednici.

Boris Jerinić, aktuelni gradonačelnik i kandidat SNSD za gradonačelnika Doboja smatra da će rezultat ostati isti kao i onaj na izborima održanim 15. novembra, kada je pobijedio upravo on. Srđan Todorović, kandidat i Cvijan Filipović kažu da je došlo vrijeme za promjene i da ponavljanje izbora upravo govori da će rezultat ovaj put biti drugačiji.

Jerinić: ''Sjatili se da zavade Dobojlije''

Jerinić je optužio opoziciju za svađanje Dobojlija, ali misli da će građani grada na Bosni prepoznati aktivnosti koje gradska uprava sprovodi zajedno sa republičkim institucijama.

"Naši građani su opredjeljenja da nastavimo sa projektima i sa ispunjavanjem svih onih potreba, kako oni i očekuju od nas, zajedno sa Vladom i institucijama RS. Ja sam siguran da će takvo opredjeljenje biti i u nedjelju," naglasio je Jerinić.

Prema njegovim riječima "žalosno je" to što su se visoki funkcioneri pojedinih političkih partija "sjatili u Doboj da zavade Dobojlije."

Boris Jerinić
Izvor: Grad Doboj

"To ne donosi ništa građanima Doboja osim prepirki i svađa. Kada se završi ovo u nedjelju više nikad tu neće doći. Mislim na te visoke funkcionere koji, umjesto da vode brigu o svojim lokalnim zajednicama, oni zavađaju naše građane."

Jerinić još dodaje da je od CIK BiH dobio Odluku da je kampanja zvanično završena 14. novembra prošle godine i da su predizborne izjave zvanično zabranjene.

"Zbog tog ne biste trebali očekivati nikakve izjave. Druga dva kandidata se toga ne drže i daju izjave, ali njih neće kazniti, a mene vjerovatno hoće, kao što su me kaznili i 15. novembra," smatra Jerinić.

Todorović: "SP preuzima kormilo u Doboju"

Kandidat SP za gradonačelnika Doboja, Srđan Todorović, vjeruje da će kormilo u ovom gradu preuzeti upravo on, ali prvenstveno se nada zakonitim i transparentnim izborima, kako kaže, "za razliku od prethodnih."

"Nadamo se i vjerujemo da će izbori biti zakoniti i transparentni za razliku od ovih prethodnih i da će CIK preuzeti odgovornost za zakonitost izbornog procesa te da će biti omogućeno našim posmatračima da posmatraju svaki segment izbora onako kako je to po zakonu i kako je utvrdila CIK. Što se tiče rezultata, potpuno smo sigurni da je i ova krađa izbora koja se desila na prethodnim izborima definitivno opredijelila građane za promjene u Doboju i s te strane smo uvjereni u pobjedu kandidata za gradonačelnika i značajan rezultat liste SP-a. Jedina promjena u Doboju može ustvari da bude SP koja je u kontinuitetu već 20 godina vodi politiku borbe protiv ove vlasti kakva jeste u Doboju," tvrdi Todorović.

Izvor: mondo.ba/Brankica Spasenić

Kako je naglasio, sve ostale političke partije su zajedno sa Obrenom Petrovićem i drugim pojedincima, u prethodnom periodu, učestvovali u donošenju loših odluka i s te strane nose odgovornost i ne mogu da budu prava promjena politike u Doboju.

Filipović: Očekujem poštene izbore

Kandidat SDS za gradonačelnika Doboja, Cvijan Filipović, kojeg su podržali PDP i DNS ističe da je dobro što se izbori ponavljaju, ali da je "žalosno" što se ne ponavljaju na svim biračkim mjestima.

"Mislim da će ovog puta biti izražena prava volja građana, a ne volja pojedinaca koji su u vladajućoj strukturi. Očekujem da ćemo uspjeti sada da iskontrolišemo da se ne pravi onaj kriminal koji je napravljen 15. novembra prošle godine. To je krađa izborne volje građana bez prisustva opozicionih partija i nismo imali nikakvu mogućnost ni mi ni naše kolege opozicionari da izvršimo kontrolisanje na koji način se dobilo ovoliko procenata izlaznost i na koji način se dobilo ovoliko glasova i na koji način," kazao je Filipović, te dodao da očekuje poštene i prave izbore.

Izvor: SDS

Poručio je građanima Doboja da nemaju potrebe da se plaše, jer je "uspjeh već u tome što su se izborili da se izbori ponove."

Centralna izborna komisija BiH 21. januara je poništila izbore na 89 redovnih biračkih mjesta u izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika Grada Doboja i Skupštinu Grada Doboja.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE