• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament FBiH traži negativan PCR test za ulazak u BiH

Autor Dušan Volaš

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH podržao je večeras zaključke Odbora za zdravstvo, kojima je predviđeno da se daju veće ingerencije Federalnom kriznom štabu prilikom donošenja uniformnih mjera na suzbijanju brzog širenja zaraze.

 Parlament FBiH traži negativan PCR test za ulazak u BiH Izvor: FENA

Na vanrednoj onlajn sjednici zaključcima je naloženo pooštravanje kontrole već donesenih mjera u cijeloj FBiH, kao i uvođenje obaveze licima koje ulaze u BiH da prilože negativan pi-si-ar test.

Izražena je podrška ad hok timu koji je oformila federalna Vlada, zaduženom za razmatranje ponuda i pregovora o nabavci vakcina protiv kovida 19.

Poslanici su odbili većinu od 55 zaključaka koji su bili predloženi, a među onim koji su usvojeni jeste da se Vladi FBiH nalaže da nabavi pi-si-ar laboratorije za kantone koji ih ne posjeduju.

Odobren je i prijedlog DF-a da u raspodjeli novca sa federalnog nivoa sve bolnice u FBiH dobiju dio, budući da sve učestvuju u liječenju pacijenata zaraženih virusom korona.

Predstavnički dom federalnog Parlamenta nije prihvatio prijedlog poslanika DF-a da nadležni ponovno proglase stanje nesreće u FBiH zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Podršku nisu dobili ni zaključci poslanika SBB Sanele Prašović Gadžo kojima se sugeriše da, dok traje epidemija, ne podižu cijene hrane i lijekova, te da se ograniči kretanje ljudi na području čitave FBiH.

Mondo, Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE