• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Preduzećemo mjere kako bi bio prekinut rast broja zaraženih

Autor Dušan Volaš

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da će se u Republici Srpskoj morati preduzeti određene mjere kako bi bio prekinut rast broja lica koja su zaražena virusom korona.

 Dodik: Preduzećemo mjere kako bi bio prekinut rast broja zaraženih Izvor: RTRS

"Nemamo pravo da ignorišemo ovakvu situaciju i nedisciplinu u društvu koja je evidenta, kao i činjenicu da nema želje lokalnih vlasti da donesu bilo kakve mjere", rekao je Dodik u Banjaluci uoči sastanka zvaničnika sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

On je istakao da lokalne vlasti ne donose mjere, a liječenje oboljelih ide na teret republičkih organa i fondova koji su iscrpeljni i ugroženi.

"Najvažnije jeste da zaustavimo dalje širenje epidemije. Na sastanku ćemo sagledati i mjere koje smo uvodili prošle godine i možda ćemo ih ponovo vratiti", dodao je Dodik.

Šesnaest osoba u Republici Srpskoj preminulo je od posljedica virusa korona, dok je zaraženo još 376 od 1.237 testiranih, podaci su Inistituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Banjaluci će biti održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, direktorom fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Kusturićem i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladom Đajićem.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Каспер

Реприза прошле године... Док прође Васкрс и Ђурђевдан, попустиће мјере

Virus je prevara

Jos kad bi test pokazivao da je covjek pozitivan samo na kovid to bi onda bilo ok.. A ovako test pokazuje na upalne procese a sad je svakako sezona gripa pa samim tim ima i veci broj pozitivni a nisu svi pozitivni na covid

Мирослав

Исти је број заражених и кад су избори па нисте ништа затварали????

MONDO REPORTAŽE