• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Posljedice nerada cijelog sistema" Šarović tvrdi da su nove mjere u Srpskoj potvrda sumorne stvarnosti

Autor Dušan Volaš

Iako su i struka i opozicija mjesecima predlagali brojne mjere koje bi pomogle cijelom zdravstvenom sistemu i spriječile haos, vlast se ponašala suprotno svim drugim zemljama u regionu.

 "Posljedice nerada cijelog sistema" Šarović tvrdi da su nove mjere u Srpskoj potvrda sumorne stvarnosti Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Odobravala je rad skijališta u punom kapacitetu, muziku uživo, gradila preskupe garaže umjesto predložene dogradnje bolnica, bavila se tenderima za sve i svašta a najviše samim sobom, umjesto da na vrijeme obezbijedi neophodne vakcine, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Pooštravanje mjera zbog enormnog širenja virusa korona jeste važno i potrebno ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sistema koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao i morao da spriječi ovako rapidan rast broja zaraženih i umrlih u Republici Srpskoj, pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS je rekao da smo jedina zemlja koja nije obezbijedila masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine.

"Stanje je haotično jer umjesto sistemskim mjera mi konstantno imamo ad hok mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili još prije osam mjeseci, napravili nužno potrebne korake za ublažavanje posljedica pandemije, sprečavanje rapidnog širenja virusa i jačanje uništenog zdravstvenog sistema, mi se još nismo pomakli od marta 2020. godine", upozorova Šarović.

Naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, ćutanja, neodgovornosti, nerada i stavljanja politike iznad života ljudi.

"Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka da nas o stanju širenja zaraze i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno – politički komitet neke stranke, pa tek onda republički štab za vanredne situacije", zaključio je Šarović.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE