• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Bijeljine najavio je pokretanje postupka pred Ustavnim sudom zbog amandmana

Autor Siniša Stanić

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je pokretanje postupka ocjene zakonitosti i ustavnosti pred Ustavnim sudom amandmana skupštinske većine na gradski budžet, koji je danas usvojen u lokalnom parlamentu.

 Gradonačelnik Bijeljine najavio je pokretanje postupka pred Ustavnim sudom zbog amandmana Izvor: SRNA/ Zorica Simeunović

Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD-om, usvojila je odluku o budžetu za 2021. godinu, a neposredno prije usvajanja Petrović i odbornici SDS-a, PDP-a i DNS-a napustili su sjednicu.

"Neću da ovakvoj sjednici dajem ligitimitet, zato što podneseni amandmani skupštinske većine nisu u skladu sa zakonskim procedurama", rekao je Petrović novinarima tokom pauze sjednice.

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas budžet od 51,5 miliona KM uz dva amandmana SNSD-a, a SDS je odustao od 10 svojih amandmana, kao i PDP od jednog.

"Od izuzetne je važnosti da ovaj strateški dokument konačno bude usvojen kako bi grad nastavio normalno da funkcioniše", ocijenio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

MILOVANOVIĆ: AMANDMANI U SKLADU SA ZAKONOM

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Miroslav Milovanović izjavio je da su sve priče gradonačelnika Ljubiše Petrovića o nezakonitosti amandmana skupštinske većine na gradski budžet netačne i trivijalne, te da se njima želi odvući pažnja na neku drugu stranu.

"Nikada ne bih stavio potpis na amandman, a da on nije u skladu sa zakonom", rekao je Milovanović novinarima.

On je istakao da je želja Koalicije "Dogovor za Bijeljinu" bila da se budžet grada danas usvoji sa njihova dva amandmana, jer građani žele da dobiju budžet, a danas je posljednji dan za to.

Milovanović je naveo da Koalicija ni na koji način nije pokušavala da opstruiše usvajanje budžeta, a da su na sastanku održanom u pauzi sjednice predložili da neke stavke budu iznivelisane kroz rebalans budžeta, ako bude potrebe za tim.

"Naravno, da smo naišli na razumijevanje na konsultacijama ne bismo dozvolili da sredstva koja smo namijenili poljoprivrednoj proizvodnji promijenimo, kao i neke druge stvari", rekao je Milovanović.

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE