• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janša demantovao da je u Brisel slao dokument o raspadu BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se nakon što su neki mediji objavili špekulaciju da je u Brisel uputio non paper, neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

 Janez Janša o non paper o raspadu BiH Izvor: Printscreen

Podsjetimo, u međuvremenu je u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na poziv člana Željka Komšića, stigla ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac.

Slovenija će od 1. jula ove godine preuzeti predsjedavanje Evropskom unijom, a Janša, prema tim navodima, planira na dnevni red nametnuti određenu viziju "dovršetka raspada Jugoslavijem,'' pisalo je u navodnom non-paperu koji je, kako se tvrdi, uputio u Brisel i koji podrazumijeva promjene granica.

"Posljednji put sam se susreo s predsjednikom Savjeta Evrope prošle godine. Teško da bih mu fizički mogao predati bilo šta u februaru ili martu ove godine, kako piše opskurni portal", naveo je Janša.

Dodao je da Slovenija ozbiljno traži rješenja za razvoj regije i evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana, ali da se ovakvim napisima pokušava spriječiti taj cilj.

Informaciju o navodnom Janšinom non paperu objavio je sajt "Politicki.ba" te je na osnovu tog saznanja Komšić danas pozvao ambasadoricu Slovenije na razgovor. U međuvremenu su Komšić i Šefik Džaferović potvrdili da je predsjednik Slovenije, Borut Pahor, prilikom posjete BiH pitao članove Predsjedništva "da li se BiH može mirno razići.''

(Kliks/Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE