• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o novoj gradonačelnici Sarajeva: "Ona je '91, ja '93. godište, treba da se sastanemo..."

Autor Siniša Stanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je otvoren za sastanak i razgovor o spornim pitanjima sa novom gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić "da vidimo da li je moguće doći do njenih drugačijih stavova"

 gradonačelnici sarajevo, banjaluka, sporne table, susret Izvor: MONDO kolaž

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra greškom izjavu nove gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je ostala pri stavu da neće skinuti tablu sa Vijećnice na kojoj stoji sintagma "srpski zločinci".

Stanivuković ipak smatra da se mladim političarima na početku karijere postavljaju teška pitanja, te neće da osuđuje na prvu.

Možda će vas zanimati

"Ona je nova u tom poslu, a kada vam mediji postave to pitanje, nekada ne odgovorite možda onako kako ne mislite. Ja, kao neko ko želi da bude tolerantan i vodi miroljubivu politiku, to želim da smatram jednom vrstom nepažnje. Mogućnosti da se te stvari poprave, da se u nekom trenutku razmisli. Upoznat sam sa tim natpisima, to treba promijeniti zarad dobrobiti svih nas. To nikome neće naštetiti, samo će koristiti svima. Vjerujem da će ta mlada osoba, koja po biografiji treba da bude široko otvorena prema svima, imati priliku. A i vrijednosti stranke koju dijeli bi trebale ići u tom pravcu... Da ima mogućnost da popravi tu grešku, treba dati šansu. Nisam da osuđujem na prvu", rekao je Stanivuković za N1.

Dodaje da je Banjaluka otvorena za mogućnost da se dva mlada gradonačelnika sastanu.

"Ona je 91. godište, ja sam 93. Ako treba da se sastanemo, razgovaramo, to treba biti prirodno, pa na kraju da porazgovaramo i o toj temi. Da vidimo da li je moguće doći do njenih drugačijih stavova po tom pitanju", kazao je i dodao:

"Ako hoćete budućnost u ovoj zemlji, moramo biti svi pomalo tolerantni".

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poslao je prije nekoliko dana Gradu Sarajevu zahtjev u kojem traži uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se srpski narod "karakteriše kao zločinački i agresorski", da bi na ovo nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila da neće skidati sporne table.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ne trči pred rudu , prvo posloži stvari u Banjaluci kako dolikuje

MONDO REPORTAŽE