• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko su savjetnici ministara u Vladi RS: Nema ih jedino Pašalić, najviše savjetuju Lukača

Autor Brankica Spasenić

Jedini ministar koji nije angažovao savjetnike je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, dok je prema najnovijim podacima Vlade RS, najviše stručnih savjetnika angažovano u kabinetu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i to njih pet.

 Ko su savjetnici ministara u Vladi RS: Nema ih jedino Pašalić, najviše savjetuju Lukača Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Sva ministarstva dostavila su odgovore na poslaničko pitanje Jelene Trivić (PDP) o imenima i prezimenima svih savjetnika ministara u Vladi Republike Srpske.

...
Izvor: Vlada RS, Jelena Djurdjevic

Iz MUP-a RS je navedeno da je, prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, u kabinetu ministra unutrašnjih poslova sistematizovano jedno radno mjesto savjetnika ministra - namještenika, ali da ono nije popunjeno, ali jeste pet drugih savjetničkih pozicija.

„Sistematizovana su i popunjena tri radna mjesta stručnih savjetnika, policijskih službenika u činu glavni inspektor - Darko Ilić, Srpko Kosorić i Mile Šušljik, jedno mjesto stručnog savjetnika, državnog službenika Indira Rogić, i jedno mjesto stručnog savjetnika-sveštenika, namještenik – Slobodan Aničić“, naveli su iz MUP-a RS.

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Ministarku uprave i lokalne samouprave RS Senku Jujić, koja je na ove poziciju došla u junu prošle godine, umjesto tada smijenjene Lejle Rešić, savjetuju Dušan Drljić i Aleksandar Rađenović. Napomenimo da Rešić nije imala savjetnike u mandatu kada je smijenjena.

Poslove savjetnika Antona Kasipovića u Ministarstvu pravde RS obavlja Darko Radić, vanredni profesor na Pravnom fakultetu u Banjaluci, katedra za građansko i poslovno pravo. U Ministarstvu finansija RS angažovan je jedan savjetnik, diplomirani ekonomista Snježana Kelečević.

Ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić ima dva savjetnika - Branku Topić Pavković, doktora ekonomskih nauka i Eneu Hotić, profesora srpskog jezika i književnosti. Na poziciji savjetnika Alena Šeranića u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS angažovane su dvije osobe, Milojko Grujičić i Siniša Janjetović.

Izvor: SRNA/Zorica Simeunović

Dva savjetnika ima i ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i to Jovu Vojnovića, koji je angažovan na osnovu ugovora o radu i Zorana Lukića, angažovanog sa ugovorenim radnim vremenom od 20 časova sedmično. Savjetnici ministarke trgovine i turizma RS Suzane Gašić su Dragan Talić, savjetnik za turizam i ugostiteljstvo i Dragoslav Milanović, savjetnik za trgovinu.

Savjetnici ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića su Milan Torbica i Ilija Stevančević, bivši poslanik u Narodnoj skupštini RS. Podsjećamo, na izborima 2014. godine Stevančević je kao tadašnji predsjednik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) dobio poslanički mandat sa liste SDS, stranke sa kojom je PUP bio u predizbornoj koaliciji. Nedugo nakon ulaska u NSRS, Stevančević je prešao u redove vladajuće koalicije, a njegovo ime u javnosti je često pominjano u kontekstu afere “dva papka”.

Izvor: mondo.ba

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS zaposlen je jedan savjetnik ministra Nedeljka Ćorića i to Željko Grebić. Na mjestu savjetnika ministra Srđana Rajčevića u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS angažovane su dvije osobe, Željana Jovičić i Nikola Dragović.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić ima jednog savjetnika za medije, Mišu Radakovića. Savjetnici ministra privrede i preduzetništva RS Vjekoslava Petričevića su Momčilo Novaković i Nikola Kužet.

Savjetnici ministra Zlatana Klokića u Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju su Slaviša Bajić i Vlado Vujanović.

Povezano



Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

. Xy

Predlazem da savjetnici budu i ministri da dobijemo 2 u 1, a da aktuelni ministri koji ne znaju raditi bez savjetnika idu kuci.

MONDO REPORTAŽE