• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučića pitali za Srebrenicu: Poštujemo žrtve, ali pravna terminologija je nešto drugo

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbi moraju da poštuju srebreničke žrtve, da bi njihove jasenovačke žrtve ostale upamćene, ali da po pitanju pravne terminologije i svega drugog ne misli ni da je ni mjesto ni vrijeme da u tako nešto ulazi.

 Vučić o Srebrenici i Jasenovcu Izvor: Adria media group

Navodeći da stalno sluša priču o geonocidu (u Srebrenici), Vučić je upitao da li je nesporno da je u Jasenovcu između 1941 i 1945. godine ubijeno mnogostruko više Srba.

"Jeste li pokrenuli nekad pitanje genocida u Jasenovcu, pošto je tamo bilo i mnogo bošnjačkih žtava. Da li ste pitali to bilo kog političara iz BiH i bilo gde drugde? Biće da niste", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske predstavnicima parlamentranih političkih stranaka u Srpskoj.

Povezano

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da se uvijek trudio da na svakom mjestu pokaže najveći mogući pijetet prema bošnjačkim žrvama.

"Da nikada čak i ne odgovaram politički na teme koje postaju isključivo politika, a ne emocionalni i stvarni odnos prema žrtvama", naveo je Vučić.

On je rekao da Srbi moraju da pokažu razliku, a ne da tjeraju inat, odnosno da pokažu poštovanje prema bošnjačkim žrtvama i da su drugačiji od onih koji se ne sjećaju jasenovačkih žrtava i ne pada im napamet da ih pomenu.

"Kada stvari postavite na ovakav način onda vidite da o principima, moralnim i pravnim, govorimo uglavnom mi. To je kao sa pričom kako Kosovo može da bude nezavisno, a Republiku Srpsku ćemo na traktorima da izbacimo napolje ako pomisle isto", naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, ako Beograd kaže "ne treba nezavisna Republika Srpska i ne treba nezavisno Kosovo", onda na to dobija odgovor da su "Srbi krivi i da Kosovo mora da bude nezavisno".

"Jedan pricip mi pokažite i želju i volju da napravimo bolje odnose, a da nisu zasnovani na ponižavanju Srba i time da Srbi moraju da dobiju po nosu da bi svi bili zadovoljni. Neće Srbi više da dobijaju po nosu, neće više da se tuku, već hoće, kako se kaže u narodu, lepo da žive sa svima drugima. Ali, nećemo da dozvolimo da Srbja bude unižavana", rekao je Vučić.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE