• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Mladić: General poručio - sačuvajte Srpsku!

Autor Siniša Stanić

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske RS Ratko Mladić poručio da je važno da se sačuva Republika Srpska, jer je ona tekovina borbe, što ne može promijeniti nikakva presuda, te da srpski narod bude jedinstven, prenio je generalov sin Darko Mladić.

 Darko Mladić: General poručio - sačuvajte Srpsku! Izvor: Profimedia

Nakon posjete ocu poslije izricanja pravosnažne presude u Hagu, Darko Mladić je rekao da je general dobro i da je bio miran i staložen, kao i uvijek u teškim trenucima.

"Često je za sebe govorio da je najbolji kada je najgore. Prkosno je raspoložen, rekao je da poručim svima da bi bio zabrinut da su ga oslobodili", rekao je Darko Mladić za RTRS.

Možda će vas zanimati

Ratko Mladić je rekao da ga je NATO osudio zbog toga što je branio svoj narod i spriječio planove Alijanse da Srbe protjera sa vjekovnih ognjišta.

General Mladić je poručio da se sačuva Srpska, jer je nju stvorio narod i da su za nju izginuli njeni najbolji sinovi.

Darko Mladić je prenio da je general zahvalan na tome što je predsjedavajuća Žalbenom vijeću, sudija Priska Matimba Nijambe iz Zambije, izdvojila svoje mišljenje i pokazala izuzetnu hrabrost da se suprotstavi haškom mehanizmu koji sudi po unaprijed napisanim aršinima, dijeli žrtve na podobne i nepodobne, komandante na zločince i heroje...

"Narod je prozreo njihovi namjeru davno i nikakva sila ne može da natjera da neistina postane istina", rekao je Darko Mladić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Nijambe, koja je po svakoj tački imala pozitiva mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

(Agencije, Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kol

Ja se samo nadam da cemo se i mi jednom opametiti kao narod nacija koja je medju stariijima u svijetu i da se drzimo kao jevreji a ne da cijeli zivot saplicemo sami sebe.Generale istorija ce pisati o tebi kao heroju.Pomozi Boze

Republika Srpska.

Podrska nasem Generalu i njegovoj porodici. Hvala na Republici Srpskoj komadante! Ponosna i vjecna

MONDO REPORTAŽE