• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović bojkotuje sastanak opozicije u Banjaluci

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS, najavio je da neće doći na sastanak opozicije u Banjaluci koji organizuje Partija demokratskog progresa.

 Vukanović bojkotuje opoziciju Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Vukanović je na svom blogu napisao da smatra kako "PDP organizuje sastanak kako bi partnerima u opoziciji predstavili kandidate", a to po njemu znači dovođenje ostalih opozicionara pred svršen čin.

"Nije korektno da se prije sastanka, na kome se dogovaramo, iz PDP daju izjave kako će se predstaviti kandidati i program i tražiti podrška, jer je to dovođenje pred svršen čin i onda razgovori i dogovori nemaju smisla. Ako neko plasira ankete i lažna istraživanja javnosti u kojima ja tobože nemam ni jedan odsto podrške u narodu, onda sam marginalan i nevažan, pa onda ne znam zbog čega bi prisustvovao sastancima i učestvovao u donošenju odluka", napisao je između ostalog Vukanović.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, ranije je najavio da će sastanak opozicije biti održan 29. juna u Banjaluci, a na tom sastanku trebalo bi da bude definisana Platforma o ključnim programskim principima zajedničkog djelovanja za izbore 2022. godine.

Vukanović je u više navrata kritikovao trenutne odnose u opoziciji u Republici Srpskoj, a gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću zamjerio je da previše radi na ličnoj promociji.

Na sastanku opozicije u Republici Srpskoj koji je održan na Jahorini 22. aprila, a na kojem je prisustvovao i Vuklanović, dogovoren je zajednički nastup na predstojećim opštim izborima koji će biti održani 2022. godine.

Par dana nakon toga, Vukanović je izjavio da ga ne zanimaju funkcije i da se povlači iz svih razgovora sa opozicijom.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE