• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović podnio prijave protiv  Ćurića i Petrovića; Ćurić odgovorio nema osnova

Autor Dragana Božić

Narodni poslanik Nebojša Vukanović podnio krivične prijave protiv gradonačelnika Trebinja, načelnika gradskog Odjeljenja za finansije I generalnog direktora “Elektroprivrede”

 Vukanović prijave Ćurić Petrović Šarenac Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Odbornici "Za pravdu i red - liste Nebojše Vukanovića" podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, po ovlaštenju v.d. načelnika gradskog odjeljenja finansija Momira Šarenca, te protiv Luke Petrovića, generalnog direktora Elektroprivrede RS zbog, kako tvrde, sumnje da su oštetili gradski budžet za 486.000 maraka, što je Ćurić okvalifikovao tvrdnjama bez osnova, javile su Nezavisne novine.

U pitanju je novac kojim su izmirena ranija dugovanja FK Leotar, kako bi mogli nastaviti takmičenje u Premijer ligi, što je ranije bilo i najavljeno, a koji je, prema zakonskim ovlaštenjima koja gradonačelniku daje Skupština da ih može realocirati, prebačen iz gradskog budžeta.

Možda će vas zanimati

Nebojša Vukanović i gradski odbornici njegove stranke su povodom ove tužbe održali i pres konferenciju ispred Gradske uprave, na kojoj je Vukanović zatražio da se uhapse sva trojica pomenutih i da im se odrede mjere zabrane zbog sumnji da će i dalje nastaviti sa zloupotrebama, te da će uticati na svjedoke.

On je rekao da više neće "prozivati" Mirka Ćurića i Luku Petrovića ako se ne uhapse, ne oduzmu im se telefoni, odrede mjere zabrane i podigne krivična prijava protiv njih, već će, kako je rekao, "u stopu pratiti, prozivati i maltretirati" tužioce.

Reakcije na Vukanovićeve prijave nisu izostale.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je danas da je uplata sredstava Fudbalskom klubu  "Leotar" iz gradskog budžeta izvršena u skladu sa zakonom i da su ispoštovane sve procedure.

Ćurić je na konferenciji za novinare rekao da su sredstva obezbijeđena realokacijama i kroz grant za sport, te da je mogućnost svakog gradonačelnika, po ovlaštenju Skupštine, da izvrši realokacije u maksimalnom iznosu od pet odsto u jednom odjeljenju Gradske uprave.

On je podsjetio da je Uprava FK "Leotar" stala iza kluba i pokušavala naći rješenje da se izmire obaveze kako bi se klub mogao takmičiti u Premijer ligi.

Ćurić je dodao da su Gradska uprava, Savjet i Komisija za sport grada, Privredni savjet, ali i skupštinska većina u Trebinju stali iza odluke da se pruži podrška ovom fudbalskom klubu za nastup u Premijer ligi.

"Ako je stigao zahtjev od klubova, od svih sportskih radnika sa područja Trebinja da `Leotar` zaslužuje Premijer ligu, našao sam rješenje sa saradnicima da dođemo do deblokade računa i da ljudi nastave da se takmiče", pojasnio je Ćurić.

On je dodao da je cilj da svi klubovi u Trebinju dobiju ono što zaslužuju i izrazio nadu da će Trebinje u budućnosti imati još više premijerligaša.

"Šest premijerligaša iz Trebinja dovoljno govori da je Trebinje opredijeljeno da ulaže u sport i da što više sportista ima iz Trebinja", rekao je Ćurić.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE