• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o odluci u vezi zastave: Ustavni sud BiH radi protiv Ustava BiH

Autor Dušan Volaš

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

 dodik odluka suda bih zastava Izvor: Srna/Snežana Samardžija

Dodik je istakao da je Ustavni sud BiH od ustavobranitelja, što im je ustavna obaveza, odavno postao politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH a čine sve da je sruše.

Upitan da prokomentariše odluku Ustavnog suda da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, u saglasnosti sa Ustavom BiH, Dodik je rekao da ne postoji saglasnost Predsjedništva BiH na zastavu BiH, što je propisano Ustavom, te je stoga iole pravno pismenoj osobi jasno da Zakon o zastavi BiH nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Podnoseći apelaciju nisam očekivao da Ustavni sud BiH zaštiti Ustav, jer ga ni do sada nije štitio. Htio sam da na očiglednom primjeru pokažem u koje svrhe se u kontinuitetu koristi Ustavni sud. I ova presuda pokazuje da Ustavni sud BiH radi protiv Ustava BiH i da su gotovo sve presude protivne Ustavom i zakonom zaštićenim interesima Republike Srpske i srpskog naroda", naglasio je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE