• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Predstojeći odgovor Srpske prelomni trenutak za njenu sudbinu

Autor Siniša Stanić

Sramno nametanje odluke o dopuni Krivičnog zakona BiH i predstojeći odgovor institucija RS predstavlja prelomni trenutak za dalju sudbinu Republike Srpske i očuvanje njenog suvereniteta, izjavio je Srni predsjednik Vlade Radovan Višković.

 Višković: Predstojeći odgovor Srpske prelomni trenutak za njenu sudbinu Izvor: Vlada RS

"Institucije Republike Srpske će u narednim danima preduzeti niz poteza koji će im jasno staviti do znanja da BiH ne može dalje da funkcioniše na ovaj način. To neće biti samo izraz volje političkog vođstva Repubike Srpske, nego, uvjeren sam, jedinstven stav naših građana", ocijenio je predsjednik Vlade.

U reagovanju na odluku odlazećeg visokog predstavnika, predsjednik Vlade pozvao je sve političke snage u Republici Srpskoj da prevaziđu međusobne razlike i iskažu nepokolebljivo jedinstvo, braneći na taj način pravo svakog čovjeka da slobodno iznosi svoje mišljenje.

Možda će vas zanimati

"Vjerujem u to da će sve političke partije u Republici Srpskoj, bez obzira na naše unutrašnje političke razlike, prepoznati značaj ovog trenutka i stati u odbranu prava da iznosimo istinu. Nikada kao prije potrebno nam je jedinstvo i unutrašnji konsensuz o tome da je ovo crvena linija koju neće preći", naglasio je Višković.

Višković je naveo da bi u slučaju primjene neustavno nametnutih zakonskih dopuna, u Sarajevu morali da procesuiraju milion stanovnika Republike Srpske koji ne žele da neistinu prihvate kao istinu.

On je ukazao na značaj okupljanja oko čuvanja i daljeg razvoja Republike Srpske, jer je to jedini način na koji se može suprostaviti neviđenom bezobrazluku i nedemokratskom nametanju zakona.

"Nažalost, i ranije smo svjedočili sličnim potezima, ali smo ostali i opstali. Oni moraju da shvate – za nas, očuvanje Republike Srpske i naših, teško stečenih prava, je naš najvažniji zadatak i najveći interes. A, nijedna neustavna i nedemokratska odluka neće nas zaustaviti u tome", istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, ovakve odluke samo podsjećaju srpski narod da je Republika Srpska jedina garancija njihovih prava.

Predsjednik Vlade istakao je da će institucije Republike Srpske zauzeti snažan i energičan odgovor, koji će biti u najboljem interesu Republike Srpske.

On je naglasio da će svaki potez koji Srpska preduzme biti u pravcu očuvanja njenih ali i prava svakog čovjeka da slobodno iznosi svoje mišljenje i da zbog toga ne može biti procesuiran.

(Srna, Mondo)

Pročitajte još

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE