• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazana sjednica Savjeta ministara BiH

Autor Siniša Stanić

Sjednica Savjeta ministara BiH koja je bila zakazana za danas, odgođena je po nalogu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.

 Otkazana sjednica Savjeta ministara BiH Izvor: Savjet ministara BiH

"O novom terminu održavanja sjednice, blagovremeno ćemo informisati", saopšteno je na internet stranici Savjeta ministara BiH.

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara trebao je da bude razmatran, između ostalog, Nacrt prijedloga programa javnih investicija (razvojno-investicijski program institucija BiH za period od 2022. do 2024. godine).

Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj odbacili su u ponedjeljak, 26. jula, na sastanku u Banjaluci svako nametanje na nivou BiH i odlučili da srpski predstavnici neće učestvovati u radu i odlučivanju zajedničkih institucija.

Samo dan kasnije otkazana je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske.

Sastanak u Banjaluci održan je zbog situacije uzrokovane odlukom odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE