• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavnici iz RS do daljeg ne učestvuju u radu zajedničkih institucija, u petak posebna sjednica

Autor Brankica Spasenić

Predstavnici iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama – Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i Savjetu ministara BiH do daljnjeg neće učestvovati u njihovom radu.

 Predstavnici iz RS do daljeg ne učestvuju u radu zajedničkih institucija, u petak posebna sjednica Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Dogovoreno je to na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka iz RS na današnjem sastanku u NSRS u Banjaluci, čiji je domaćin bio predsjednik NSRS, a povodom posljednje odluke visokog predstavnika Valentina Incka.

Takođe, odlučeno je da se u petak održi zatvorena posebna sjednica NSRS, kao i da se pripreme dva zakonska rjeđšemnja, kao odgovor na Inckov potez.

"Ne postoje uslovi za rad predstavnika iz RS u Predsjedništvu BiH, PS BiH i Savjetu ministara", kazao je Čubrilović.

Možda će vas zanimati

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je najavio da od sutra „srpski politički predstavnici neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ovo pitanje ne riješi“.

"Do daljnjeg nećemo donositi nikakve odluke", rekao je Borenović, ali nije precizirao na koji način se očekuje da se "sporno pitanje riješi.

Predstavnici političkih stranaka danas su odbacili "namenute odluke visokog predstavnika i smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim".

Predstavnici političkih stranaka danas su odbacili „namenute odluke visokog predstavnika i smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim".

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da nikada više neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika.

"Parlamenti su jedino mjesto za donošenje zakonskih rješenja. Bilo koja odluka od visokog predstavnika ubuduće će biti odbačena", rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Posebna sjednica Narodne skupštine RS biće održana u petak i biće zatvorena za javnost, a na kojoj će se raspravljati o posljednjoj odluci odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopunama Krivičnog zakona BiH, a u vezi sa zabranom negiranja genocida.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da poslanički klubovi iz RS pripreme zajednički dva zakonska rješenja i upute ih u parlamentarnu proceduru, ali nije precizirano o kakvim zakonima se radi.

Lider SNSD-a Milorad Dodik je podvukao da od danas predstavnici iz RS neće učestvovati u radu i odlučivanju.

"Nećemo da živimo u zemlji u kojoj neko na svom sajtu objavi zakon i da to bude važeće. Dogovorili smo se da uradimo dva zakonska rješenja i poznat je sadržaj tih zakona, ali ih nećemo sada komentarisati dok ne sjednu pravnici i ne naprave formalni akt", rekao je Dodik.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE