• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranački “prvaci” stigli u NSRS, odlučuje se o posebnoj sjednici zbog Inckove odluke

Autor Vesna Kerkez

U Narodnoj skupštini Republike Srpske počeo je sastanak na kojem su se, na poziv predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilovića, okupili predsjednici parlamentarnih stranaka.

 Stranački “prvaci” stigli u NSRS, odlučuje se o posebnoj sjednici zbog Inckove odluke Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Povod je posljednja odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopunama Krivičnog zakona BiH u vezi sa zabranom negiranja genocida.

Današnjem sastanku prisustvuju predsjednici stranaka vladajuće koalicije - SNSD-a Milorad Dodik, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te opozicionih stranaka SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, DNS-a Nenad Nešić, kao i nekoliko drugih manjih stranaka.

Možda će vas zanimati

Očekuje se dogovor oko termina održavanja i dnevnog reda posebne sjednice NSRS, a prema izjavama u proteklih nekoliko dana evidentan je konsenzus u osudi Inckovog poteza i zahtjevima za usvajanje zajedničkog dokumenta kao odgovora na nametnuti zakon.

Dodik je neposredno nakon Inckove odluke izjavio da će on, odnosno SNSD, predložiti zabranu djelovanja Suda i Tužilaštva BiH, agencije SIPA i drugih bh. agencija na području Republike Srpske, te da treba odvojiti pravosuđe RS iz postojećeg sistema. Istakao je i da SNSD neće odlučivati više ni na jednom mjestu unutar institucija BiH.

"Spreman sam da prihvatim sve inicijative, pa i do toga da proglasimo samostalnost, pa šta bude", istakao je Dodik u petak.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE