• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecmanović: Inckova odluka novi povod za sukobe

Autor Vesna Kerkez

Politikolog Nenad Kecmanović ocijenio je da odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani i kažnjavanju "negiranja genocida i veličanje ratnih zločinaca" predstavlja dolivanje ulja na vatru u BiH.

 Kecmanović: Inckova odluka novi povod za sukobe Izvor: YouTube/Screenshot

Kecmanović je istakao da će se dobiti suprotno od onoga što se htjelo, a htjelo se da se stvari smire, urede, poprave, a ovo je ulje na vatru.

On smatra da Inckova odluka može da bude novi povod za sukobe.

"Biće novi povod za sukobe tim prije što je čitava stvar oko visokog predstavnika problematizovana na najvišem međunarodnom nivou. U krajnjoj liniji to može da dovede i do globalne geopolitičke konfrontacije povodom BiH, a da ovo bude detonator takvog jednog sukoba", rekao je Kecmanović večeras za RTS.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je zvanično i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, ali i kojom se izražava nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE