• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Građani potpisuju peticiju protiv nametanja zakona o zabrani negiranja genocida

Autor Dragan Šutvić

Peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko, danas je u Doboju za nepunih sat vremena potpisalo oko 200 građana.

 doboj incko zakon peticija Izvor: Srna

Peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko, danas je u Doboju za nepunih sat vremena potpisalo oko 200 građana.

Peticiju je potpisao i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić koja je poručila da se radi o podršci opstanku Republike Srpske a protiv svega što je nametnuto.

Možda će vas zanimati

"Ponosna sam danas što danas kao građanin i poslanik imam priliku da potpišem ovu peticiju i sigurna sam da će po prvi put političko Sarajevo da vidi šta je srpsko jedinstvo", izjavila je Vučićeva.

Prema njenim riječima, slične aktivnosti organizovane su širom Srpske, između ostalih danas će biti i u Bijeljini, a građani su veoma zainteresovani za potpisivanje, uključujući i one u inostranstvu.

Odluku odlazećeg visokog predstavnika, Vulićeva je ocijenila kao civilizacijski presedan u savremenom svijetu da neko oduzme pravo na mišljenje i govor.

Peticiju je među prvima potpisao Aleksa Mirčetić, a to je obrazložio potrebom da se poništi nametnuta odluka, za šta je više nego ikada ranije potrebno srpsko jedinstvo.

"Treba svi da zaboravimo na boje stranačkih dresova i da čvrsto stanemo za poništenje odluke", izjavio je Mirčetić.

Peticiju je u 15.30 časova organizovalo Udruženje Pravda za Doboj.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida. Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE